Poročilo Policijske uprave Celje: torek, 24. 1. 2023

24. 01. 2023 10:10

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 507 klicev občanov. 96 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

17 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 8 s področja mejnih zadev in tujcev, 61 s področja prometne varnosti in 10 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

O prometni nesreči, v kateri je včeraj umrl 63-letni voznik osebnega vozila, so že poročali. Poleg omenjene nesreče, so včeraj obravnavali še 3 prometne nesreče z lažjimi poškodbami in 23 prometnih nesreč z materialno škodo.

Sneg je včeraj na naših cestah povzročal kup preglavic. Danes ponekod promet za krajši čas ovirajo predvsem drevesa, ki se pod težo snega podirajo na vozišča. Vsem voznikom še vedno svetujejo posebno previdnost. Skrbijo naj za primerno varnostno razdaljo, ki je v takšnih situacijah še posebej pomembna. Vozniki naj pred vožnjo temeljito očistijo vozila, na pot naj se odpravijo pravočasno in nikakor brez zimske opreme. Obvezno pa naj vnaprej preverijo prometne razmere na relaciji, kamor se odpravljajo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo včeraj ukrepali petkrat.

Kriminaliteta

Na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah so policisti včeraj obravnavali sum storitve kaznivega dejanja nasilje v družini. Osumljenega smo pridržali, mu izrekli ukrep prepovedi približevanja, sledi še kazenska ovadba.

Nezakoniti prehod državne meje

Na avtocestnem počivališču Tepanje so policisti včeraj izsledili moldavskega voznika, ki je v vozilu prevažal štiri ruske državljanke, ki so nezakonito vstopile v Slovenijo. Vse štiri so zaprosile za mednarodno zaščito. Voznika so pridržali in ga bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega
dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države.

 

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
135 queries in 0,739 seconds.