Poročilo Policijske uprave Celje: torek, 25. 5. 2021 (pijani nasilnež pridržan do streznitve, močno pijani kolesar padel in nato razgrajal še v bolnišnici,…)

25. 05. 2021 09:16

Na Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 252 klicev občanov. 63 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

13 interventnih  klicev  je  bilo  s  področja kriminalitete, 5 s področja mejnih  zadev  in  tujcev, 30 s področja prometne varnosti in 17 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

S  področja  cestnega  prometa  je  bila tudi včeraj izstopajoča vožnja pod vplivom alkohola.

Okoli  20.30  je  v  Celju, pri vožnji z Mariborske na Podjavorškovo ulico, padel 52-letni kolesar, ki je imel v krvi dobrih 3,5 promilov alkohola. Pri padcu se je lažje poškodoval. Ker je 52-letnik v bolnišnici, kamor so ga po nesreči odpeljali, kršil javni red in mir so ga pridržali do streznitve.

V  Dobji  vasi so v popoldanskih urah obravnavali voznika osebnega vozila, ki  je  imel  dobro  promilo  in  pol  alkohola v krvi. Vozniku so začasno
odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Javni red in mir

V  Celju  so do streznitve pridržali 43-letnega moškega, ki je pod vplivom alkohola  v  gostinskem  lokalu  razgrajal in  napadel zaposleno, ker mu ni hotela  prodati  alkoholne  pijače. 43-letnika bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilništvo.

V  Velenju so do streznitve pridržali 35-letnika, ki je kršil javni red in mir. Izdali so mu plačilni nalog.

Kriminaliteta

V  Žalcu  je  neznani  storilec vlomil v pomožni objekt podjetja in ukradel visokotlačni čistilec.

Na Opekarniški ulici v Celju so obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec je ukradel avtoradio.

Ilegalne migracije

Na  območju Rogatca so včeraj dopoldne izsledili dva državljana Maroka, ki sta ilegalno vstopila v Slovenijo. Oba sta zaprosila za azil.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
155 queries in 8,792 seconds.