Poročilo Policijske uprave Celje: torek, 26. 4. 2022 (iz trgovine v Trnovljah ukradli za skoraj 4000 € naprav za čiščenje,…)

26. 04. 2022 09:54

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24 urah prejeli 279 klicev občanov. 74 klicev je bilo interventnih.

14 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 11 s področja mejnih zadev in tujcev, 27 s področja prometne varnosti in 13 s področja javnega reda in miru.

S področja cestnega prometa policisti poročajo o treh prometnih nesrečah z materialno škodo.

Včeraj nekaj pred 19.30 uro so policisti v Slovenj Gradcu ustavili 59. letno voznico osebnega vozila za katero so ugotovili, da je vozila brez vozniškega dovoljenja. Prav tako ji je alkotest pokazal 0.91 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka ali drugače povedano nekaj manj kot dve promili alkohola v krvi. Voznici so prepovedali nadaljnjo vožnjo in zasegli vozilo. Sledi obdolžilni predlog.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali trikrat in eno kršiteljico pridržali.

S področja kriminalitete policisti izpostavljajo tatvini in vlom.

V času od sobote do včeraj zjutraj je neznani storilec vlomil v trgovino v Trnovljah pri Celju od koder je odtujil več naprav za čiščenje znamke Karcher. Lastnika je oškodoval za okoli 3690 €.

V Medlogu in Podsredi je neznani storilec iz delovnih strojev na gradbišču odtujil okoli 150 litrov goriva.

Ilegalne migracije

Na območju Celja so okoli 9. ure izsledili štiri državljane Afganistana, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Ilegalni migranti so v Slovenijo prišli skriti med tovorom v tovornem vozilu, katerega je iz Hrvaške v Slovenijo pripeljal državljan Makedonije, ki pripeljal tovorno vozilo v Štore.

Na območju Vrhovega so policisti nekaj po 9. uri izsledili dva državljana Somalije, ki sta ilegalno vstopila v R Slovenijo iz Hrvaške.

Tujci so zaprosili za azil in bili nastanjeni v azilni dom v Ljubljani.

M.S./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
154 queries in 1,169 seconds.