Poročilo Policijske uprave Celje: torek 26. 7. 2022 (mladi z vozilom zleteli v drevo, pijan in brez izpita razvažal hrano, zgorela lovska koča,…)

26. 07. 2022 13:08

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24 urah prejeli 430 klicev občanov. 104. klici so bili interventni, eden nujen.

31 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, štirje s področja mejnih zadev in tujcev, 45 s področja prometne varnosti in 17 s področja javnega reda in miru.

S področja cestnega prometa policisti poročajo o eni prometni nesreči s hudimi poškodbami, šestih z lažjimi in sedmih z materialno škodo. Dvema voznikoma, ki nista izpolnjevala pogojev za vožnjo, so zasegli vozili.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so obravnavali okoli 17. ure, v Jezercah pri Dobjem. Povzročil jo je 19-letni voznik osebnega vozila in sicer voznik začetnik, ki je vozil iz smeri Kostrivnice proti Jezercam in je zaradi vožnje preblizu desnemu roba vozišča zapeljal na bankino ter trčil v drevo ob cesti, nato pa se je vozilo prevrnilo na streho ter trčilo še v drugo drevo. V trčenju se je 21-letni sopotnik na prvem sedežu hudo poškodoval, sopotnici zadaj pa lažje. V omenjenem primeru policisti zbirajo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.

V Dolu pri Pristavi so včeraj obravnavali voznika kombiniranega vozila, ki je razvažal in prodajal hrano in pijačo. Voznik je imel 1,4 promila alkohola v krvi, ker je vozil brez vozniškega dovoljenja so mu vozilo zasegli.

Drugo vozilo so zasegli voznici na Dobrni, ki je prav tako vozila brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. V krvi je imela dobro promilo alkohola. V obeh primerih sledita obdolžilna predloga.

Na območju Dravograda so v popoldanskih urah obravnavali voznika osebnega vozila, ki je imel 1.6 promilov alkohola v krvi. Tudi v tem primeru sledi obdolžilni predlog.

V nadaljevanju o dogajanju s področja kriminalitete.

V podjetju v Štorah so včeraj obravnavali nesrečo pri delu. Pri čiščenju mostnega dvigala se je hudo poškodoval 32-letni delavec, ki so ga z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju. Po prvih podatkih je tuja krivda izključena.

Včeraj, okoli 14.30 ure, so bili obveščeni o požaru na območju Luč. Zagorela je manjša lovska koča na Zabrložnici, ki je v lasti Lovskega društva Solčava. Pri gašenju požara je gasilcem pomagal policijski helikopter. Vzroka požara včeraj ni bilo mogoče ugotoviti. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ogledom kraja požarišča.

Iz rezervoarja tovornega vozila parkiranega ne delovišču v Prožinski vasi je neznani storilec ukradel dobrih 200 litrov nafte, z delovnega stroja parkiranega v bližini pa pokrov rezervoarja.

Včeraj med 6. in 7. uro zjutraj, je neznani storilec izpred zdravstvenega doma v Velenju ukradel električno kolo znamke Kilimanjaro, črno zelene barve. Kolo je bilo zaklenjeno.

V Arji vasi so obravnavali vlom v starejšo, nenaseljeno stanovanjsko hišo. Storilec je ukradel kuhinjsko korito in električni podaljšek.

Nekaj pred 23. uro so bili obveščeni o nesreči pri delu v Premogovniku Velenje, v kateri se je lažje poškodovalo 12 rudarjev. Po prvih ugotovitvah je zaradi potresnega sunka prišlo do stebrnega udara. Preiskava še poteka.

M.T./PU Celje, Foto: Letalska policijska enota

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
161 queries in 1,673 seconds.