Poročilo Policijske uprave Celje: torek, 27. 8. 2019 (vlomi, zasegi, več o požaru)

27. 08. 2019 12:05

Včeraj so na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje prejeli 308 klicov občanov, v 84 primerih je šlo za interventne dogodke.

S področja cestnega prometa poročajo o 24 prometnih nesrečah. V štirih so se udeleženci lažje poškodovali, v ostale so se končale z materialno škodo. Dvema voznikoma, ki nista izpolnjevala pogojev za vožnjo, so zasegli vozili. Enemu v Bistrici ob Sotli in drugemu na območju Slovenj Gradca.

S področja javnega reda in miru poročajo o šestih kršitvah. V enem primeru so v Laškem odvzeli prostost 52-letnemu kršitelju in ga pridržali do streznitve.

V nadaljevanju o preostalem včerajšnjem dogajanju.

Vlom v vozilo – Celje

V jutranjih urah so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo parkirano pri podjetju v Trnovljah pri Celju. Storilec je razbil steklo na kabini vozila ter ukradel komandne ročice za luči in smerokaze.

Vlom v avtomat – Celje

V avtopralnici v Celju je neznani storilec vlomil v aparat z žetoni in ukradel okoli 130 €. Več kot 500 € škode je lastniku povzročil s poškodovanjem avtomata.

Tatvina kolesa – Velenje

V Šaleku so obravnavali tatvino kolesa znamke KTM. Storilec je kolo ukradel s stopnišča stanovanjskega bloka.

Vlom v stanovanjsko hišo – Celje

V Bevčah, na območju Policijske postaje Velenje, so obravnavali vlom v starejšo, nenaseljeno stanovanjsko hišo. Storilec ni ukradel ničesar, lastnikom je škodo povzročil s poškodovanjem vhodnih vrat.

Nesreča pri delu – Pameče

V Pamečah se je včeraj pri košnji trave hudo poškodoval 62-letni domačin, ki je medtem, ko je kosilnica še obratovala, z roko segel v ležišče kose, da bi jo očistil. Kosilnica mu je odrezala tri prste. Tuja krivda je
izključena.

Požar – Šmarje pri Jelšah

Nekaj čez 12. uro so bili obveščeni, da je v Senovici na območju Šmarja pri Jelšah, zagorelo večje leseno gospodarsko poslopje. Do požara je najverjetneje prišlo zaradi samovžiga sena. Po prvih nestrokovnih ocenah je v požaru nastalo za okoli 30.000€ materialne škode.

Zasegi konoplje – Celje, Laško in Radlje ob Dravi

Celjski policisti so včeraj opravili hišno preiskavo pri 66-letnemu moškemu z območja Ljubljane, z začasnim bivališčem v Celju. V stanovanju kjer živi  so našli prostor prirejen za vzgojo konoplje z okoli 30 rastlinami ter pripomočki za gojenje in več vrečk posušene konoplje pripravljene za prodajo.

Laški policisti so včeraj opravili hišno preiskavo na domu 32-letnega Celjana in nato še na posestvu na območju Laškega, kjer je le ta gojil konopljo. Zasegli so mu več kot 160 sadik.

Policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi so manjše število sadik konoplje včeraj zasegli 45-letnemu občanu z njihovega območja.
Milena Trbulin, Policijska uprava Celje

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
158 queries in 2,629 seconds.