Poročilo Policijske uprave Celje: torek, 28. 11. 2023


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 246 klicev občanov. 75 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

28 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 3 s področja mejnih zadev in tujcev, 35 s področja prometne varnosti in 15 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so policisti obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, eno z lažjimi poškodbami in 17 prometnih nesreč z materialno škodo.

Poziv očividcem:

Včeraj, nekaj minut pred 15. uro, je policiste poklicala občanka in jih obvestila o voznici skiroja, ki se je huje poškodovala na Šlandrovem trgu v Žalcu, in sicer pri križišču s Celjsko cesto. Občanka padca voznice skiroja ni videla. Voznica skiroja je bila najverjetneje v prometni nesreči udeležena sama. Ker zaradi hudih poškodb razgovor z njo še ni mogoč, prosijo za pomoč morebitne očividce. Vse, ki so videli prometno nesrečo, prosimo, da pokličejo na telefonsko številko Policijske postaje Žalec (03) 713 47 00 ali na številko 113.

Opozorilo:

Voznike tovornih vozil policisti opozarjajo, naj z vozil temeljito očistijo sneg in led. Včeraj so namreč prejeli tri prijave voznikov, ki jim je led, ki je padel s tovornih vozil oziroma prikolic, poškodoval vozila.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali štirikrat.

Kriminaliteta

Včeraj so policisti obravnavali štiri vlome v stanovanjske hiše, in sicer po enega v Trebčah, Celju ter dva v Vojniku.

V Trebčah je neznani storilec ukradel gotovino, iz hiše v Celju je ukradel več spominskih srebrnikov in kovancev. Pri vlomih v hiši v Vojniku, po dosedanjih podatkih storilec ni ničesar ukradel.

Na avtocestnem počivališču Tepanje smo obravnavali tatvino goriva. Neznani storilci so iz rezervoarja bolgarskega tovornega vozila ukradli okoli 600 litrov goriva.

S počitniške hišice na območju Grobelnega je neznani storilec ukradel več bakrenih žlebov.

Izpred vhoda nakupovalnega centra v Celju, je neznani storilec ukradel e-skiro, znamke Ninebot Segway F 40.