Poročilo Policijske uprave Celje: torek, 28. 5. 2024


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 316 klicev občanov. 90 klicev je bilo interventnih, 6 nujnih.

25 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 10 s področja mejnih zadev in tujcev, 41 s področja prometne varnosti in 29 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Od petka do danes so policisti obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, dve  z lažjimi in šestnajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Trem voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so policisti zasegli vozila.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so včeraj, nekaj pred 15. uro, obravnavali v Velenju, kjer je voznica osebnega vozila, na prehodu za pešce trčila v peško. Peška se je v trčenju hudo poškodovala.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali šestkrat.

Kriminaliteta

Okoli 17.30 ure so bili policisti obveščeni, da je voda zalila enega od trgovskih centrov v Velenju. Ogled kraja bodo opravili danes. Prve ugotovitve kažejo, da je delavec podjetja med prenovo ene od trgovin s hidravličnim dvigalom poškodoval cev gasilnega sistema, zaradi česar je voda zalila del trgovskega centra.

V adrenalinskem parku na Kopah so policisti obravnavali tatvino višje lestve in dveh varnostnih mehanizmov za zaščito pred padcem.

Na Paškem Kozjaku so neznanci s traktorja ukradli več različnega gozdarskega orodja in več hlodovine.

Danes, v jutranjih urah, so bili policisti obveščeni o tatvini goriva. Neznani storilec je okoli 800 litrov goriva ukradel iz rezervoarja poljskega tovornega vozila.

Nedovoljen prehod državne meje

V Podplatu so policisti sinoči ustavili srbsko voznico osebnega vozila, ki je v vozilu prevažala pet državljanov Turčije, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo. Enega od celo v prtljažniku vozila. Voznico bodo kazensko ovadili. Vseh pet turških državljanov je zaprosilo za mednarodno zaščito.

Najden telefon

Žalski policisti hranijo najden telefon znamke Xiaomi Redmi. Kdor ga pogreša, ga lahko z dokazili o lastništvu, prevzame pri njih.