Poročilo Policijske uprave Celje: torek 29. 6. 2021 (odtujen akumulator iz parkiranega vozila, nepridipravi prerezali vse štiri ponevmatike na vozilu,…)

29. 06. 2021 10:46

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24 urah  prejeli 342 klicev občanov. 96 klicev je bilo interventnih, štirje nujni.

16  interventnih  klicev  je  bilo s področja kriminalitete, dva s področja mejnih  zadev  in  tujcev, 42 s področja prometne varnosti in 21 s področja javnega reda in miru.

Kriminaliteta

Celjski  policisti  so obravnavali dve tatvini v trgovinah. V prvem primeru je  storilec odtujil  za  65  €  prehrambenih artikov, v drugem primeru pa oblačila v vrednosti 80 €.

Na Opekarniški  v  Celju  je  neznani  storilec  iz  parkiranega tovornega avtomobila odtujil akumulator.

Velenjski policisti so obravnavali poškodovanje tuje stvari – strešnikov na vikendu v Velenju.

Na Brodarjevi  ulici  v  Celju  so  nepridipravi  na  parkiranem  osebnem avtomobilu prerezali vse štiri pnevmatike.

Ilegalne migracije

Na  mejnem  prehodu  Dobovec  so  policisti pri kontroli podvozja tovornega avtomobila  odkriti  tri  ilegalne  pribežnike,  državljane Afganistana. Po končanem postopku so jih predali nazaj hrvaškim policistom.

Cestni promet

Obravnavali  so  štiri  prometne  nesreče,  ki  so  se  končale  z lažjimi telesnimi poškodbami ter 19 prometnih nesreč, ki so se končale z materialno škodo.

Dvema  voznikoma,  ki  sta vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja so zasegli vozila.

V Radljah o Dravi so  imeli  policisti  v  postopku  voznika  osebnega avtomobila,  ki  je  vozil  pod  vplivom alkohola. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,80 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Javni red in mir

Obravnavali so enajst kršitev javnega reda in miru, od tega šest na javnem kraju in pet v zasebnih prostorih.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
133 queries in 0,830 seconds.