Poročilo Policijske uprave Celje: torek, 30. 10. 2018 (zasegi vozil, prepovedi približevanja)

30. 10. 2018 10:41

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo včeraj prejeli 318 klicev občanov. V 83 primerih je šlo za interventne dogodke.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo včeraj ukrepali štirikrat, od tega trikrat v zasebnih prostorih.

S področja cestnega prometa poročamo o treh prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami udeleženih in sedmih nesrečah z materialno škodo.

Zasegi vozil – Šentjur, Dravograd, Žalec, Celje in Dobja vas

V Šentjurju smo včeraj zasegli osebno vozilo 49-letnemu vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja in krepko pod vplivom alkohola. Osebno vozilo smo včeraj zasegli tudi v Dravogradu in sicer 32-letnemu vozniku, ker je vozil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. V Žalcu smo zasegli kolo z motorjem 74-letnemu vozniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Predelani kolesi z motorjem pa smo včeraj v Celju v zasegli 17-letnemu vozniku, v Dobji vasi, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem, pa 27-letnemu vozniku.

S področja kriminalitete poročamo o tatvini, vlomih, poškodovanju tuje stvari in nasilju v družini.

Tatvina vozila – Prebold

Včeraj smo bili obveščeni o tatvini osebnega vozila znamke Audi A3, Sportback 1.9 TDI, srebrne barve, letnik 2009, registrskih številk MBUS-104. Vozilo je bilo parkirano na parkirišču stanovanjskega bloka na Zelenici v Preboldu.

Tatvini nafte – Tepanje

Včeraj smo bili obveščeni tudi o dveh tatvinah nafte na avtocestnem počivališču Tepanje. Neznani storilec jo je dobrih 450 litrov ukradel iz rezervoarja španskega tovornega vozila, okoli 800 litrov pa iz rezervoarja poljskega tovornega vozila.

Vlom v gradbeni zabojnik – Laško

V Rečici pri Laškem je neznani storilec vlomil v gradbeni zabojnik in ukradel tri električne agregate, visokotlačni čistilnik in več drugega orodja.

Vlom v skladišče – Laško

V Laškem je neznanec vlomil v zunanje ograjeno skladišče podjetja in ukradel žlico delovnega stroja.

Poškodovanje tuje stvari – Velenje

V Velenju je neznani storilec na osebnem vozilu parkiranem na parkirišču Vojkove ceste predrli vse štiri pnevmatike.

Tatvina – Dravograd

V Šentjanžu pri Dravogradu je neznani storilec iz lesene ute ukradel dve motorni žagi.

Tatvina – Velenje

Z gradbišča v Podkraju pri Velenju pa je neznanec ukradel dobrih 30 metrov kanalizacijskih cevi.

Nasilje v družini – Šentjur, Laško in Velenje

Na območju policijskih postaj Laško, Velenje in Šentjur smo obravnavali primera nasilja v družini. V vseh treh primerih smo storilcem izrekli ukrepe prepovedi približevanja.

Nasveti

V dneh, ki so pred nami je na mejnih prehodih, cestah, ki povezujejo večja središča, in okoli pokopališč, kjer bodo potekale žalne slovesnosti pričakovati povečan promet. Svetujemo, da se na pot odpravite pravočasno, dosledno upoštevate cestnoprometna pravila in morebitne spremembe prometnega režima v bližini pokopališč ter upoštevate navodila policistov in redarjev.

Nikar ne pozabite na lastno varnost in varnost svojega premoženja, saj lahko z ustreznim samozaščitnim ravnanjem preprečite marsikatero neprijetnost. Pri obiskih pokopališč in drugih javnih krajev, kjer je veliko ljudi, ne nosite denarnic, mobitelov in drugih vrednih predmetov v odprtih torbicah. Pri urejanju grobov jih imejte na očeh oz. jih ne
odlagajte tako, da bi ostali brez nadzora.

Zagotovo bodo v teh dneh najbolj obiskana parkirišča ob pokopališčih. Naj vaše vozilo, ko ga boste parkirali, ne postane tarča tatov in vlomilcev. Posebej opozarjamo, da v vozilih na vidnih mestih ne puščate torbic, aktovk, denarnic in drugih vrednih predmetov.

Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi, Policijska uprava Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
153 queries in 0,694 seconds.