Poročilo Policijske uprave Celje: torek, 4. 4. 2023


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjem dnevu prejeli 331 klicev občanov. 76 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

21 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 1 s področja mejnih zadev in tujcev, 36 s področja prometne varnosti in 17 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, dve prometni nesreči z lažjimi poškodbami in 14 prometnih nesreč z materialno škodo.

Do prometne nesreče, ki se je končala s hudimi telesnimi poškodbami je prišlo v Laškem na parkirišču pri trgovini Tuš. Voznik tovornega vozila je vozil vzvratno po dovozni cesti proti nakladalnim rampam trgovine Tuš in pri tem z zadnjim levim delom vozila trčil v pešca, ga podrl na tla ter z zadnjimi levimi kolesi povozil. Pešec je zadobil hude telesne poškodbe in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnišnico Celje, kjer je ostal na zdravljenju.

V Velenju so policisti ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Elektronski alkotest je pokazal previsoko vrednost alkohola v litru izdihanega zraka. Voznik je bil pridržan po 24. čl. ZPrCP.

V Celju, Ravnah na Koroškem in Velenju so policisti voznikom, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj zasegli vozila.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali trikrat.

Kriminaliteta

Na Hudinji v Celju so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Odtujenega ni bilo nič, na objektu pa je nastala škoda za okoli 200 evrov.

V Žalcu je bilo vlomljeno v poslovni prostor, kjer je neznani storilec odtujil LCD televizor, vreden okoli 1.000 Eur.

V Celju so policisti obravnavali dva primera nasilja v družini. Nasilnežema so izrekli ukrep prepovedi približevanja, sledita kazenski ovadbi.

Včeraj zjutraj so bili obveščeni, da so na delovišču ceste na Lipi v Štorah našli večjo mino, ki najverjetneje izvira iz II. svetovne vojne. Do odstranitve eksplozivnega sredstva s strani regijskih pirotehnikov civilne zaščite so zaprli cesto in zavarovali širše območje. Več o tem tukaj.