Poročilo Policijske uprave Celje: sreda, 5. 5. 2021 (huje poškodovani motorist, v kombiju prevažal prebežnike,…)

05. 05. 2021 13:13

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah   prejeli  303 klice občanov. 74 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

23 interventnih  klicev  je  bilo  s področja kriminalitete, 7 s področja mejnih  zadev  in tujcev, 30 s področja prometne varnosti in  12 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

Včeraj, nekaj pred 15. uro, so izven naselja Slovenj Gradec obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je hudo poškodoval motorist.

57-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil v smeri proti Dravogradu,  je v  križišču  glavne   in  Celjske ceste, pri zavijanju v levo proti Slovenj Gradcu,  zaprl  pot  20-letnemu  vozniku  motornega  kolesa, ki je pravilno pripeljal  nasproti.  Vozili  sta trčili, pri čemer se je 20-letni motorist hudo poškodoval.

Poleg  omenjene, so včeraj obravnavali še štiri prometne nesreče z lažjimi poškodbami in 16 prometnih nesreč z materialno škodo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali štirikrat.

Kriminaliteta

Na  območju  naše  policijske  uprave  so  včeraj obravnavali sum storitve kaznivega   dejanja  nasilje  v  družini.  Osumljenemu so izrekli  ukrep prepovedi približevanja in ga bodo kazensko ovadili.

Ilegalne migracije

Policisti  Policijske postaje Rogaška Slatina so včeraj v Brezovcu ustavili kombinirano  vozilo,  ki  ga je vozil 29-letni voznik. V vozilu je bilo pet tujcev, ki so ilegalno prestopili državno mejo. Dva tujca sta bila z Irana, dva  z  Iraka  in  eden  iz Sirije. Eden je zaprosil za mednarodno zaščito, ostale  bodo  po opravljenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom. Voznika,  ki  je  prevažal  tujce, bodo kazensko ovadili.  Na vozilo, ki je prevažalo tujce, je policiste opozorila občanka, ki se ji za klic zahvaljujejo.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
155 queries in 1,344 seconds.