Poročilo Policijske uprave Celje: torek, 5. 11. 2019 (podrobneje o nesreči na AC, vlomi, iskalna akcija)

05. 11. 2019 10:22

Na območju Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 88 interventnih dogodkov.

S področja cestnega prometa poročajo o 24 prometnih nesrečah. V treh so se udeleženi lažje poškodovali, ostale so se končale z materialno škodo.

Zaradi prometne nesreče, ki se je nekaj čez 17. uro zgodila na avtocesti v bližini avtocestnega počivališča Lopata, je bila avtocesta v smeri proti Mariboru, na tem odseku dobrih šest ur zaprta. Do prometne nesreče je prišlo, ko je 31-letna voznica osebnega vozila zaradi predrte pnevmatike zapeljala na odstavni pas, kjer je v njeno vozilo trčil 37-letni voznik tovornega vozila s priklopnikom. Tovorno vozilo se je prevrnilo in obstalo obrnjeno na boku čez celotno cestišče. Oba voznika sta se v trčenju lažje poškodovala.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so včeraj posredovali petkrat.

V nadaljevanju o dogajanju s področja kriminalitete.

Vlomi v stanovanjske hiše – Podvin in Čeplje

Včeraj so bili policisti obveščeni o vlomu v dve stanovanjski hiši v Podvinu.

V prvem primeru se je storilec povzpel na balkon in skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Ukradel je gotovino, dva zlatnika in nekaj kosov nakita.

V drugem primeru je storilec v hišo vlomil skozi pritlično okno in ukradel več kosov zlatega nakita.

Vlom v stanovanjsko hišo so včeraj obravnavali tudi v Čepljah. Do vloma je prišlo v zadnjih dneh, ko so bili lastniki na dopustu. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi balkonska vrata, je preiskal prostore in iz hranilnikov, ki ju je našel v otroški sobi, ukradel denar.

Vlom v zabojnik – Ločica ob Savinji

V Ločici ob Savinji je neznani storilec vlomil v zabojnik z orodjem in ukradel dve motorni žagi.

Poskus vloma v poslovne prostore – Polzela

Na Polzeli je neznani storilec poskušal vstopiti v poslovne prostore pri čemer je poškodoval vhodna vrata in okvir vrat.

Pestro dogajanje tudi na mejnih prehodih Dobovec in Rogatec

V Dobovcu je voznik tovornega vozila po opravljeni mejni kontroli sedel v tovorno vozilo ter trčil v spuščeno zapornico in jo poškodoval. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti. Alkotest je pokazal, da je imel 0,84
miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Vozniku osebnega vozila so policisti pri temeljiti mejni kontroli v Dobovcu zasegli vrečko z manjšo količino posušenih delcev konoplje.

Manjšo količino posušene konoplje so pri vstopu v Slovenijo, pri temeljiti mejni kontroli v Rogatcu, zasegli tudi hrvaškemu vozniku kombiniranega vozila.

V popoldanskih urah so policisti veliko aktivnosti namenili pogrešanju 14-letnega fanta na območju Šentjurja, ki so ga s pomočjo informacij, ki so jih prejeli od občanov, za katere se jim zahvaljujejo, našli v zapuščenem objektu. S fantom je vse v redu.

Milena Trbulin, Policijska uprava Celje

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
168 queries in 2,144 seconds.