Poročilo Policijske uprave Celje: torek, 6. 4. 2021 (močno pijan z avtom v drevesa in kamin, še več pijanih voznikov, na dvorišču razstavljal avtomobil in kradel dele,…)

06. 04. 2021 13:05

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah  prejeli 179 klicev občanov. 43 klicev je bilo interventnih.

5  interventnih  klicev  je  bilo  s  področja kriminalitete, 17 s področja prometne varnosti ter 12 s področja javnega reda in miru.

Skorajda  povsod na našem območju od zgodnjega jutra sneži. Sneg se ponekod oprijema  vozišč. Na srečo večjih posebnosti v cestnem prometu ne beležijo, vse voznike pa policisti pozivajo naj vožnjo prilagodijo razmeram na cestah.

Cestni promet

Na  območju  Policijske  postaje  Šmarje pri Jelšah so  sinoči obravnavali voznika  osebnega  vozila, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola zapeljal z vozišča in trčil v drevesa in kamin. Voznik je imel dobri dve promili alkohola v krvi. Sledi obdolžilni predlog.

To pa ni bila edina vožnja pod vplivom alkohola v prazničnih dneh.

V  soboto  so  na  območju  Policijske postaje Šentjur obravnavali voznika osebnega  vozila, ki je bil udeležen v prometni nesreči z materialno škodo, v krvi pa je imel nekaj manj kot 2,5 promilov alkohola.

V nedeljo in včeraj so na območju Policijske postaje Laško obravnavali dva voznika  osebnih vozil, ki sta imela krepko čez promilo alkohola v krvi. Na območju  policijskih  postaj Slovenske Konjice in Velenje pa voznika ki sta imela  okoli  promilo  alkohola  v  krvi.  Zoper  vse so podali obdolžilne predloge.

Vse udeležence cestnega prometa policisti pozivajo naj spoštujejo cestno prometne predpise, naj bodo pri udeležbi v cestnem prometu strpni, odgovorni in spoštljivi do drugih udeležencev, predvsem pa naj ne uživajo alkoholnih pijač, če nameravajo voziti.

Včeraj  so  dvema  voznicama,  ki  nista  izpolnjevala  pogojev za vožnjo, zasegli osebni vozili.

Kriminaliteta

Včeraj so bili policisti obveščeni, da je neznani storilec, v zadnjem tednu ukradel osebno  vozilo  znamke  Ford  Fiesta,  1,4  TDCI,  letnik 2007, registrskih številk  CE  NM  830.  Vozilo  je rdeče barve. Storilec je vozilo ukradel s parkirišča na Novem trgu v Celju.

Sinoči, nekaj pred polnočjo, nas je občan iz Vešenika na območju Policijske postaje Slovenske Konjice obvestil, da je slišal ropot in pred stanovanjsko hišo  opazil  storilca,  ki je poskušal z njegovega osebnega vozila ukrasti dele vozila.  Neznanec je uspel odstraniti odbijač in luč. Ko ga je lastnik opazil je s kraja zbežal z ukradeno sprednjo lučjo osebnega vozila, odbijač je pustil na kraju.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
154 queries in 0,931 seconds.