Poročilo Policijske uprave Celje: torek, 7. 12. 2021 (porast nesreč z udeležbo pešcev, iz lope ob kmetiji ukraden traktor, vlom v prostore žalskih društev,…)

07. 12. 2021 12:02

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24.  urah  prejeli 231 klicev občanov. 65 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

22  interventnih  klicev  je bilo s področja kriminalitete, eden s področja mejnih  zadev  in tujcev,  34 s področja prometne varnosti in 12 s področja javnega reda in miru.

Včeraj so obravnavali dve prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami in 16 prometnih nesreč z materialno škodo.

Enemu vozniku so zasegli vozilo.

Okoli  17.30 ure so na Prevaljah obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je  lažje  poškodovala mladoletna peška. Vanjo je na prehodu za pešce trčil voznik  osebnega  vozila,  ki  je  vozil v smeri proti Poljani. Vozniku so izdali plačilni nalog.

Drugo  prometno  nesrečo z udeležbo peške so nekaj čez 18. uro obravnavali na  Gorici,  v Velenju, kjer je voznica osebnega vozila na prehodu za pešce trčila v starejšo peško. Peška se je v trčenju lažje poškodovala.

Pešce policisti posebej opozarjajo, naj bodo sploh v tem obdobju, ko se hitro stemni, v  prometu  še  posebej  pozorni.  Upoštevajo naj cestno prometne predpise, nosijo  naj  svetlejša  oblačila  in naj uporabljajo odsevnike, da jih bodo vozniki pravočasno opazili. Hkrati opozarjajo voznike naj bodo na pešce, ki so   najranljivejša   skupina  v  cestnem  prometu,   še  posebej  pozorni. Odstopijo  naj  jim prednost, hitrost svoje vožnje naj prilagodijo razmeram in  dosledno  upoštevajo  hitrostne omejitve. Na območjih, kjer se običajno zadržujejo  pešci,  tako  pred šolami kot v naseljih, naj vozijo še posebej previdno.  Zunaj  naselij  naj vozijo po sredini voznega pasu, da zmanjšajo možnost trka s pešcem, ki hodi ob vozišču.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali štirikrat.

S področja kriminalitete policisti izpostavljajo tatvino traktorja, vlom v delovni stroj in vlome v poslovni objekt.

V Trnovcu, na območju Policijske postaje Šentjur, so obravnavali tatvino traktorja s čelnim nakladačem, znamke New Holland,  modre barve, letnik 2018, registrskih številk CE PZ 960. Traktor je bil parkiran v strojni lopi ob kmetiji.

V Žalcu je neznani storilec vlomil v objekt, kjer ima prostore več društev. Vlomil je v pet prostorov različnih društev. Iz prostorov treh društev je ukradel menjalni denar, nekaj pijače, baterijski vrtalnik, sesalec in glasbeni stolp.

V Prožinski vasi je neznani storilec vlomil v delovni stroj. Ukradel je več orodja in dokumente, iz  rezervoarja pa še okoli 80 litrov goriva.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
135 queries in 0,762 seconds.