Poročilo Policijske uprave Celje: torek, 7. 6. 2022 (razbil 13 stekel, izsledili osem Afganistancev,…)

07. 06. 2022 09:40

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 304 klice občanov. 90 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

20 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 12 s področja mejnih zadev in tujcev, 51 s področja prometne varnosti in 18 s področja javnega reda in miru.

Včeraj so obravnavali štiri prometne nesreče z lažjimi poškodbami in šestnajst prometih nesreč z materialno škodo.

Prvo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so okoli pol sedmih zjutraj obravnavali izven naselja Vurmat. Povzročil jo je voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Maribora proti Radljam ob Dravi. Ko je izven naselja Vurmat prehiteval kolono vozil, mu je nasproti pravilno pripeljala voznica osebnega vozila, ki kljub zaviranju trčenja ni mogla preprečiti. Voznica in njene tri sopotnice so se v prometni nesreči lažje poškodovale.

Na Zgornjem Viču je nekaj pred osmo uro zjutraj  voznik osebnega vozila zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v delovni stroj. Voznik se je v trčenju lažje poškodoval.

Tretja prometne nesreča se je zgodila nekaj po 13. uri na območju Vinske Gore. Voznica osebnega vozila je zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v tovorno vozilo in se lažje poškodovala.

V Rečici ob Paki je nekaj po 19. uri padel motorist in se lažje poškodoval.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so včeraj ukrepali šestkrat.

S področja kriminalitete policisti izpostavljajo dve poškodovanji tuje stvari.

Na počitniški hiši v Sv. Florjanu, na območju Policijske postaje Rogaška Slatina, je neznani storilec včeraj razbil 13 okenskih stekel.

V Sv. Boštjanu, na območju Policijske postaje Dravograd, je neznanec posekal 20 sadik orehov, visokih okoli meter in pol.

Na območju Dobovca so včeraj popoldne izsledili osem oseb, ki so ilegalno vstopile v Slovenijo in sicer državljana Afganistana, dva državljana Bangladeša in pet državljanov Nepala. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
156 queries in 1,075 seconds.