Poročilo Policijske uprave Celje: torek, 9. 7. 2024


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 296 klicev občanov. 76 klicev je bilo interventnih.

21 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 6 s področja mejnih zadev in tujcev, 37 s področja prometne varnosti in 17 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so policisti obravnavali 17 prometnih nesreč, od tega eno s hudimi poškodbami, eno z lažjimi in 15 prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so policisti v dopoldanskih urah obravnavali na relaciji Rimske Toplice-Zidani Most, kjer je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča padel kolesar.

Skorajda ne mine teden, da ne bi obravnavali prometnih nesreč, v katerih so bili udeleženi kolesarji. Mnoge se končajo s hudimi poškodbami.

Povezava z napotki za varno kolesarjenje

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali šestkrat, petkrat v javnih in enkrat v zasebnih prostorih.

Kriminaliteta

V Žalcu so policisti obravnavali vlom v paketomat, vendar storilec ni imel sreče, saj je bil prazen. S poškodovanjem paketomata je lastnikom povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

V Rogaški Slatini so policisti včeraj obravnavali tatvino skuterja znamke Yamaha, tip SA 14I-III, črne barve. Skuter je bil parkiran na dvorišču Celjske ceste.

Najden telefon

Na Policijsko postajo Šentjur je danes občan prinesel telefon znamke Iphone, črne barve v plastičnem ovitku. Občan je telefon, ki ima razbito steklo, pred dnevi našel pri gasilskem domu v Dolgi Gori. Lastnik ga lahko z dokazili lastništvu, prevzame na šentjurski policijski postaji.