Kaznivo dejanje: Huda telesna poškodba s smrtnim izidom


15. januarja 2011 smo bili obveščeni o nenadni smrti dvainšestdesetletnega moškega iz območja Ljubnega ob Savinji. Ogled kraja najdbe trupla so opravili kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje v sodelovanju s policisti Policijske postaje Mozirje. Za pokojnega je bila odrejena sanitarna obdukcija, zaradi razjasnitve okoliščin smrti so bili  zapečateni prostori stanovanja, kjer je bil  pokojnik najden.

Pri opravljeni sanitarni obdukciji je bilo ugotovljeno, da ima pokojni na telesu več  poškodb neznanega izvora, ki bi lahko nastale pri padcu. Zaradi razjasnitve dejanskih okoliščin smrti dvainšestdesetletnega moškega so kriminalisti in policisti opravili ponovne oglede več možnih krajev, kjer bi lahko nastale poškodbe zaradi morebitnega padca pokojnega in opravili večje število razgovorov z vsemi osebami, s katerimi je bil pokojni v stiku. Zaradi sumljivih okoliščin smrti je preiskovalni sodnik odredil sodno obdukcijo, kjer se je potrdil dvom, da je  bil pokojnik žrtev kaznivega dejanja.

Kriminalisti sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje so v sodelovanju s kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada in kriminalisti Uprave kriminalistične policije Generalne policijske uprave ter v sodelovanju s policisti Policijske postaje Mozirje nadaljevali z zbiranjem obvestil od možnih osumljencev storitve kaznivega dejanja. Tri osebe so pridržali in opravili več poligrafskih testiranj.

V nadaljevanju preiskave so ugotovili, da je štiriinštiridesetletni moški zaradi sporov iz preteklosti, 12. januarja 2011, v večernem času, prišel v stanovanje dvainšestdesetletnega moškega ter ga  tako hudo pretepel, da je le ta pozneje zaradi posledic poškodb umrl.

3. februarja 2011 so kriminalisti na podlagi zbranih dokazov k preiskovalnemu sodniku v Celju privedli štiriinštiridesetletnega moškega iz območja Upravne enote Mozirje, zaradi suma storitve kaznivega dejanja – Hude telesne poškodbe s smrtnim izidom po členu 123/I-II KZ-1.

Preiskovalni sodnik mu je odredil pripor.