101 leto Mare Vampelj

12. 08. 2013 22:38

V Krajevni skupnosti Pod gradom so se danes veselili 101. rojstnega dne svoje krajanke sestre Mare Vampelj, ki živi v prostorih sester Frančiškank Marijinih misijonark na Bregu. Za častitljivi jubilej ji je s šopkom cvetja čestital tudi župan mestne občine Celje Bojan Šrot.

S. Mara Vampelj v Celju živi dve leti. Na začetku svoje poti je kot sestra delovala v Italiji, konec sedemdesetih let pa se je vrnila v Slovenijo in delovala v Cerkljah, Mariboru, Lescah in Ljubljani. Posvečala se je bolnikom in opravilom doma, predvsem v kuhinji in na vrtu.

Leta 1997 je obiskala Sveto deželo in šla pri svojih 85 letih na misijon v Bosno, kjer so sestre odprle skupnost z namenom, da bi vlivale pogum beguncem, ki so se vračali in jim pomagale pri izgradnji in obnovi domov po vojni.

Leta 2002 se je vrnila v Slovenijo in prišla v skupnost starejših sester v Lesce, ko je bila stara 99 let pa jo je čakala še ena preizkušnja: selitev v Celje. Danes je povedala, da se je Celja navadila in da ji je lepo.

Za svoja leta je zelo samostojna, bistra, dejavna in dobre volje ter nikoli ni brez dela. Županu je podarila kvačkan prtiček. 101 leto je sicer dopolnila včeraj, ko so obiskali tudi sorodniki.

*sestri Mari je voščilo izrekel tudi župan Bojan Šrot

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
189 queries in 0,716 seconds.