Bolničarji Rdečega križa Slovenije tudi v Splošni bolnišnici Celje

09. 11. 2020 13:10

Splošni bolnišnici Celje je na pomoč priskočili priskočilo 15 prostovoljcev, bolničarjev Rdečega križa Slovenije. Prihajajo iz Območnih združenj RKS celjske regije: Celje, Slovenske Konjice, Šmarje pri Jelšah, Šentjur pri Celju, Velenje in Žalec.

Že prejšnji teden so na pomoč kadrovsko zdesetkani Splošni bolnišnici Celje priskočili zdravstveni delavci ZD Šmarje pri Jelšah, ZD Laško in Srednje zdravstvene šole Celje.

Glavna medicinska sestra Splošne bolnišnice Celje, mag. Darja Plank je danes zjutraj pred Urgentnim centrom Celje sprejela in pozdravila 15 prostovoljcev, bolničarjev Rdečega križa Slovenije, ki nam bodo v prihodnjih dneh priskočili na pomoč. Prihajajo iz Območnih združenj RKS celjske regije: Celje, Slovenske Konjice, Šmarje pri Jelšah, Šentjur pri Celju, Velenje in Žalec.

“Člane ekip prve pomoči Rdečega križa Slovenije družijo vrednote kot so solidarnost, človekoljubnost, pripravljenost za reševanje vsakega življenja brez diskriminacije in te so jih vodile tudi v odločitvi, da priskočijo na pomoč našim zaposlenim.

V Splošni bolnišnici Celje smo njihove pomoči zelo veseli, saj se dnevno soočamo z velikim kadrovskim primanjkljajem na vseh področjih dela. Po prihodu smo zanje pripravili kratko izobraževanje o uporabi osebne varovale opreme in drugih postopkih, nato pa jih bomo vključili v delo bolnišnice. Pomagali nam bodo predvsem pri oskrbi oddelkov s covid pacienti, ki jih imamo na številnih lokacijah po bolnišnici,” so zapisali v SB Celje.

foto: SB Celje

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
141 queries in 1,162 seconds.