Božičkova tovarna daril tudi letos odpira svoja vrata


Božičkova tovarna daril, sedaj že tradicionalni dobrodelni projekt humanitarnega društva Enostavno pomagam, bo otroke razveseljeval tudi letos. A tokrat se projekt, zaradi znanih okoliščin, seli na splet. Uradno bodo stroji v Božičkovi tovarni daril zabrneli 29. novembra, sicer pa se je vrsta božičkovih pomočnikov prostovoljcev na to pripravljala že od jeseni, tako da bo vsak vključen otrok do božičnega večera zagotovo prejel svoje darilo.

Ideja o projektu se je porodila že leta 2015, osnovni koncept pa se je ohranil vse do danes.

Postanite božičkov pomočnik preko spleta in obdarite otroka. Občiščite spletno stran Božičkove tovarne daril.

Kako postanete Božičkov pomočnik?

Vse do 13. 12. 2020 lahko obiščete spletno stran www.bozickovatovarna.si, kjer si izberete poštni predal otroka, ki ga želite obdariti. Na voljo so vam imena in starosti otrok. V nadaljevanju se odločite o vrednosti donacije (20 €, 30 € ali 40 €) in zaključite obdarovanje z izvedbo plačila. Prostovoljci bodo nato za vsakega otroka pripravili darilo primerno njegovi starosti in v vrednosti prejete donacije. Vsebovalo bo 5 stvari: igračo ali družabno igro, nekaj sladkega, šolske potrebščine ali material za ustvarjanje, izdelek za osebno higieno in knjigo slovenskega avtorja. Ko bodo vsa darila pripravljena, jih bodo škrati prostovoljci dostavili otrokom do božičnega večera na dom, da jih bodo lahko pričakala pod praznično okrašeno smrečico.

Obdarili že več kot 3700 otrok iz širše celjske regije

“Iz leta v leto je Božičkova tovarna daril povezala vedno več ljudi in vsakič znova smo lahko obdarili več otrok. Končno število zavitih daril v lanskoletni izvedbi je kar enajstkrat večje kot prvo leto, ko smo obdarili 100 otrok iz socialno šibkejših družin. Skupaj smo v zadnjih šestih letih tako obdarili več kot 3700 otrok iz širše celjske regije,” ob skorajšnjem odprtju tovarne navedejo v društvu Enostavno pomagam ter dodajo, da so ponosni na vse božičkove pomočnike, ki so v zadnjih letih zavili darilo v njihovi tovarni. “Še bolj pa smo ponosni na najmlajše pomočnike, ki se odpovejo svojemu darilu in ga raje namenijo za obdarovanje otrok iz socialno šibkejših družin ter jim s tem polepšajo božično jutro. Le kaj je lepšega kot to, da starši vidijo, kako se je njihova dobrosrčnost prenesla na potomce,” dodajo.

Čar Božičkove tovarne daril je osebna dostava darila na domači naslov. Pri tem vsako leto znova priskočijo na pomoč gasilci Poklicne gasilske enote Celje in prostovoljni gasilci okoliških gasilskih društev ter policisti Policijske uprave Celje.

“V času dostave se veselimo dveh stvari – ker smo uspešno obdarili vse otroke ter zaključili projekt in ker smo pričarali nasmeh ter solze sreče na obraze otrok na božično jutro. Hkrati pa nas zelo žalostijo vse te zgodbe in stiske, ki nam jih starši povedo in ko se na lastne oči prepričamo, v kakšnih razmerah živijo.

December je čas veselega pričakovanja in obdarovanj, zato se otroci vsako jutro zbudijo z iskrico v očeh in nasmehom na obrazu, ker je en dan manj do božiča. Medtem ko nekateri nestrpno pričakujejo božični večer, pa mnogi starši s strahom odštevajo čas do božiča z zavedanjem, da svojemu otroku ne bodo mogli postaviti darila pod božično smrečico.

Zato postanite Božičkov pomočnik in nam pomagajte uresničiti božično poslanstvo,” pa ob koncu v društvu še zaprosijo tiste, ki zmorejo pomagati pričarati lepši Božič otrokom iz socialno šibkejših družin.