Božična bajka Slovenije z milijon lučkami v Mozirski gaj privabila še več ljudi, kot minulo sezono

09. 01. 2018 12:38

bozicna-bajka1Mozirski gaj je lani premierno svoja vrata odprl tudi pozimi, s 1. Božično bajko Slovenije, ki je s pol milijona pisanih lučk privabila veliko število obiskovalcev.

Takrat so v Mozirskem gaju sklenili, da je to čudovit projekt, ki ga bodo še nadaljevali in nadgrajevali ter z njim polepšali praznični čas njihovim obiskovalcem.

Mozirski gaj so tako to sezono odeli v kar milijon pisanih lučk in ga dopolnili z nekaterimi novostmi. Njihov trud in delo so širokosrčno nagradili obiskovalci, ki jih je bilo, kljub vremenskim težavam, še več kot minulo sezono.

Obiskovalce so očarale svetlobne zgodbe, ki so jih s pomočjo Božične bajke Slovenije odeli v praznično čarovnijo. Svoje želje pa so lahko zašepetali Miklavžu in Božičku. V čarobni svet Božične bajke so tokrat otroke – tiste po srcu in tiste prave – popeljali tudi pravljični junaki.

Za popolnost božične pravljice pa so poskrbele različno oblikovane skulpture iz naravnih materialov, med katerimi so kraljevale jaslice, postavljene nasproti čudovito osvetljene kapelice Sv. Valentina.

Božična bajka Slovenije je 6. januarja zaprla svoja vrata. Vse do letošnjega decembra, ko v Mozirskem gaju obljubljajo, da vas bodo začarali z novo, čisto drugačno in zagotovo še boljšo Božično bajko Slovenije.

Več fotografij si lahko ogledate na Facebook strani Mozirskega gaja.

bozicna-bajka2

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
160 queries in 1,023 seconds.