Savinjsko nabrežje obdano s čudovitimi unikatnimi lampijoni

07. 12. 2018 07:00

lampijoni-savinja

Miklavž letos v Pravljičnem Celju ni obdaroval le otrok, temveč je veselje prinesel vsem Celjankam in Celjanom ter obiskovalcem našega mesta.

Prav na dan, ko goduje sveti Miklavž so namreč dijaki Srednje šole za gradbeništvo in varovanje okolja na savinjskem nabrežju namestili 76 čudovitih, unikatnih lampijonov.

lampijoni-celjeČarobne lizike, snežaki, Božiček, polarni medvedi, risani junaki, snežinke, zvezde in še kaj sije iz edinstvenih lampijonov, ki bodo tudi letos dopolnili pravljično podobo Celja.

Lampijone je ustvarjalo 7 celjskih srednjih šol, vseh deset osnovnih šol, šest vrtcev s svojimi enotami ter Dijaški in študentski dom Celje.

Materiale jim je kot vsako leto priskrbela Mestna občina Celje, za tehnično izvedbo pa poskrbel Šolski center Celje, SŠ za gradbeništvo in varovanje okolje, z mentorico Tanjo Barle.

Sodelovanje med občino, vrtci in šolami je raznoliko in bogato ter se odraža v različnih projektih skozi vse leto. Povezovanje tako bogati vse mesto in prinaša veselje njegovim prebivalcem. Lampijoni so Celjane in obiskovalce povezali že šesto leto zapored oz. kot so poleg izdelanih lampijonov zapisali v Vrtcu Danijelov levček, enote Center: »V praznični čas z radostjo, ljubeznijo, toplino in medsebojno naklonjenostjo«

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
147 queries in 1,058 seconds.