Brezplačna izobraževanja vse bolj zanimiva za zaposlene

19. 06. 2017 07:37

Zastonj tečaji angleščine, nemščine, različnih vsebin iz računalništva in komuniciranja. To je le del brezplačne ponudbe programov, ki jih že drugo leto izvajajo na Šolskem centru Celje v okviru projekta Krepitev temeljnih in poklicnih kompetenc 2016 – 2019 v Savinjski regiji. Programi so namenjeni starejšim od 45 let, zaposlenim in s končano največ 4-letno srednjo šolo.

Programi trajajo od 50 do 60 ur in potekajo enkrat do dvakrat tedensko, edini pogoj je redna udeležba slušateljev. Ti so običajno zelo zainteresirani, saj sami ugotavljajo, da potrebujejo nova znanja z različnih področij. Veliko jih na takšnih tečajih napiše svoj prvi email, prvič brska po spletu, napiše prvi stavek v nemščini ali prvič retušira svojo fotografijo. To je tudi eden od ciljev več let trajajočega projekta, ki ga sofinancirata Evropski socialni sklad in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

izobrazevanje_odraslih_podelitev_dosedla_2017Pretekli teden so na ŠC Celje pripravili slovesno podelitev potrdil o udeležbi v letošnjih programih Računalniška pismenost za odrasle, Tehnologija me ne bo povozila in Poslovno komuniciranje v tujem jeziku – angleščina.

Udeležili so se je skoraj vsi slušatelji, kar kaže na to, da so jim skupne ure druženja in učenja veliko pomenile. Programi se namreč ne zaključijo z ocenjevanjem znanja, ampak je njihov cilj izboljšati temeljna in poklicna znanja, ki jih zaposleni potrebujejo na trgu dela, za večjo zaposljivost in osebni razvoj. Izkušnje pa so pokazale, da udeleženci ohranjajo stike tudi po zaključku izobraževanja.

Direktor ŠC Celje Igor Dosedla je na podelitvi udeležencem čestital z mislijo: »Znanja nikoli ni premalo, vseživljenjsko učenje pa je trend, ki se mu ne bomo mogli več izogniti,« zato je ob tej priložnosti povabil, da udeleženci pobrskajo tudi med ponudbo drugih izobraževalnih programov za odrasle. Na Šolskem centru namreč izvajajo številne javno veljavne programe, kot edini izvajalec pa naprimer omogočajo tudi pridobivanje Nacionalne poklicne kvalifikacije za poklic varilca.

maraton-drzavnosti

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
167 queries in 1,060 seconds.