Celje dobilo prvo gugalnico za gibalno ovirane otroke. Že prvi dan po odprtju gugalnico poškodovali (foto)

15. 06. 2019 09:00

Humanitarno društvo Enostavno pomagam je na igrišču na Savinjskem nabrežju v
Celju za javnost odprlo prvo javno gugalnico za gibalno ovirane otroke.

Gugalnico so že nekaj ur po postavitvi, v prisotnosti svojih staršev, uporabljali zdravi otroci in jo tudi poškodovali.

Otroško javno igrišče na Savinjskem nabrežju v Celju je od danes bogatejše za prvo certificirano gugalnico za gibalno ovirane otroke v Celju.

gugalnica-enostavno-pomagam»V našem društvu Enostavno pomagam je več let tlela želja postaviti tovrstno gugalnico, saj je naše delo v prvi vrsti usmerjeno v pomoč otrokom s posebnimi potrebami in vedno iščemo osebe, projekte, katerim lahko pomagamo kot prvi. In ker želimo invalidnim osebam omogočiti aktivno preživljanje prostega časa v mestnem parku, možnost igre, vključevanje v družbo ter spoznavanje novih prijateljev, smo s pomočjo donatorjev in ob podpori Mestne občine Celje postavili gugalnico za gibalno ovirane otroke,« je ponosno povedal Milan Ninić, predsednik društva Enostavno pomagam.

Novo gugalnico za gibalno ovirane otroke sta namenu uradno predala podžupanja Mestne občine Celje Breda Arnšek in Boštjan Brantuša, glavni donator, ki je ob otvoritvi povedal: »Ob praznovanjih obletnic se vedno veselimo, kar je tudi prav, a ob tem nehote pozabimo, da so med nami tudi takšni, ki jim vsakdan ni enak našemu in da, kar je za nas povsem normalo, so za njih le sanje… Zato sem se ob svoji 50 letnici odločil praznovanje narediti malo drugače ter prijateljem in s prijatelji priredil dobrodelni koncert z namenom pomagati osrečiti otroke na invalidskih vozičkih. Ponosen sem, da smo skupaj uspeli zbrati pravljičnih 7.777, 77 eur in s tem skoraj v celoti pokrili strošek gugalnice za otroke na invalidskih vozičkih, ki so do sedaj lahko samo opazovali svoje vrstnike, ki so se v tem parku igrali. Z novo gugalnico bomo na obraze otrok in staršev pričarali nasmehe, ki bodo po našem mestu prijetno odmevali še dolgo.«

gugalnica-enostavno-pomagam-4Dogodek je obogatil pevski zborček OŠ Frana Roša, pridružili pa so se tudi otroci na invalidskih vozičkih, ki so lahko kot prvi preizkusili gugalnico.

Gugalnica je izdelana po standardih EU in je namenjena osebam s posebnimi potrebami od 3. do 16. leta starosti, ki jo lahko uporabljajo izključno v navzočnosti druge osebe. Ob gugalnici je informacijska tabla za varno uporabo. Investicija nabave, dostave in montaže ter prilagoditve gugalnice zahtevam MO Celje in ZVKDS znaša 10.500 eur, ki jo je s pomočjo donatorjev pokrilo društvo Enostavno pomagam. Mestna občina Celje je pokrila stroške varovalne podlage, stroške izkopa in gradbena dela je doniralo podjetje Novitta, tako da znaša celotna postavitev gugalnice 15.000 evrov.

Svečano odprtje je Milan Ninić, predsednik društva Enostavno pomagam, zaključil z besedami: »Skupaj želimo vsem otrokom prijetne dni v mestnem parku in da bo z gugalnice zasijalo čim več srečnih nasmehov.«

Pustimo gugalnico otrokom, katerim je le ta namenjena

Predsednik humanitarnega društva Enostavno pomagam je na svojem facebook profilu delil težko razumljiv dogodek, ko so le nekaj ur po postavitvi gugalnice, le to uporabljali zdravi otroci ter jo tudi poškodovali. In to v prisotnosti svojih staršev.

vir: Enostavno pomagam, Foto: Gregor Katič

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
172 queries in 2,010 seconds.