Celjska občina po novem lastnica objekta Srednje ekonomske šole

16. 11. 2020 12:45

Mestna občina Celje bo z menjalno pogodbo z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije pridobila lastninsko pravico nad kompleksom zemljišč nekdanje Srednje ekonomske šole (šolski objekt, telovadnica in Kajuhov dom), so sporočili z občine.

“Mestna občina Celje je v letih od 1996 do 2003 v izgradnjo Športne dvorane Gimnazije Celje Center, Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje in Srednje zdravstvene šole v Celju vložila sredstva in zemljišča, ki do nedavnega niso bila ovrednotena. Posledično niso bila urejena lastniška razmerja na območju celjskih srednjih šol, zato je Mestna občina Celje na podlagi uradnih cenitev nepremičnega premoženja in predhodnih pogajanj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije pripravila predlog menjalne pogodbe, ki bo sklenjena z metodo neposredne pogodbe”, so sporočili z občine. Predhodno je soglasje k osnutku menjalne pogodbe dal tudi Mestni svet Mestne občine Celje.

Mestna občina Celje bo tako v zameno za solastniške deleže na Športni dvorani Gimnazije Celje Center, Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje ter solastniške deleže na dveh zemljiščih Srednje zdravstvene šole Celje od Republike Slovenije prejela nepremičnine nekdanje Srednje ekonomske šole. Pogodba tako predstavlja dokončno zemljiškoknjižno ureditev lastniških razmerij pogodbenih strank.

“Prenos lastništva še ne rešuje problema teh objektov, saj je šolska stavba Srednje ekonomske šole že dolgo povsem prazna, kar je pustilo posledice. Preden bo šola dobila novo vsebino, bo v prenovo potrebno vložiti kar nekaj sredstev,” so še opomnili na občini.

foto: EŠ Celje

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
161 queries in 1,052 seconds.