Celje stresel rušilni potres! Na srečo samo v vaji Civilne zaščite


Včeraj so različne službe, ki so povezane v Civilno zaščito Mestne občine Celje na območju I. osnovne šole izpeljale taktično vajo. Namenjena je bila preizkusu ukrepanja v primeru potresa ali naravni katastrofi, ki bi terjala podobno posredovanje.

Štab CZ MO Celje ob taktični vaji Potres 2024; foto: PGEC

Scenarij je predvidel potres osme stopnje in zrušenje I. osnovne šole Celje.

Tako so udeleženci simulirali iskanje in reševanje ponesrečencev iz ruševin, evakuacijo iz objekta, kakor tudi oskrbo poškodovancev. Štab se je zbral na sedežu Poklicne gasilske enote Celje.

 

Vir foto: FB profili celjskih gasilskih društev

Celjski župan, Matija Kovač, je ob tem zapisal: “Verjamem, da smo dobro in učinkovito preizkusili pripravljenost enot civilne zaščite, ki se jim na tem mestu zahvaljujem za njihovo izjemno delo, pa tudi za izvedbo današnje vaje. Takšni dogodki nam omogočajo, da identificiramo morebitne vrzeli v naših načrtih in postopkih ter izboljšamo pripravljenost za morebitne nesreče. Hkrati smo z vajo znova izpostavili pomen sodelovanja med različnimi službami in organizacijami, saj se lahko le s skupnim in usklajenim delovanjem pravočasno in učinkovito odzovemo na krizne situacije.”