Celjski mladinski center v podporo dobrodelni akciji #ENOSTAVNOČLOVEK

16. 11. 2019 09:26

Prihaja mesec december, ki poleg lučk, okraskov, stojnic in mestnega vrveža, slovi po srčnih dejanjih. Solidarnost in dobrodelnost dobita še večji zagon. Je mesec obdarovanj in obiskov, kar nas dodatno opomni, na ljudi, ki tega niso deležni.

Celjski mladinski center bo zato letos podprl dobrodelno akcijo #ENOSTAVNOČLOVEK, katere vodja je Kristjan Veber. Kristjan je bivši dijak Gimnazije Celje – Center, trenutno pa študent na Pedagoški fakulteti, v Mariboru. Akcija #ENOSTAVNOČLOVEK ni njegov prvi projekt, saj vodi tudi dobrodelni akciji #zaPalčico in #zaMaloHišo.

Decembra bo v sklopu dobrodelne akcije potekala vrsta dogodkov, od zbiranja potrošnega materiala za otroke iz kriznega centra Palčica in Male hiše ter materinskega doma, za brezdomce in živali, do delitev »majhčilnic« po Celju, druženja s starejšimi občani, delavnic za otroke in ranljive skupine, kot so brezposelni, itd.. S temi dogodki (skupaj jih bo organiziranih kar 19) želijo sodelujoči krepiti medsebojno solidarnost in širiti človeško toplino.

Seveda pa tudi letos ne bo šlo brez pomoči širše javnosti, zato Celjski mladinski center ter Kristjan Veber s svojo ekipo, potrebujejo tudi vas. Kot pravijo: “Ljudje smo skupaj močnejši.”

Aktivnosti se bodo odvijale med 18. novembrom in 18. decembrom 2019:

  • Zbiraje potrošnega materiala za Malo Hišo na Pilštajnu (zbiranje hrane z daljšim rokom trajanja).**
  • Zbiranje potrošnega materiala za Materinski dom in za zavetišče za brezdomce Celje (higienske potrebščine, družabne igre, potrebščine za ustvarjanje, prigrizki).
  • Zbiraje potrošnega materiala za Palčico v Grosuplju (plenice, mleko v prahu, higienske potrebščine – za novorojenčke, potrebščine za ustvarjanje, prigrizki, vse za čiščenje, otroška hrana).
  • Zbiranje hrane za živali (pasja in mačja hrana, posode za hrano in vodo, rabljene odeje in brisače, igrače).
Podarjene stvari, ki naj bodo nove ali v originalni embalaži, pošljite na naslov:

Gimnazija Celje – Center, Kosovelova ulica 1, 3000 Celje s pripisom #enostavnočlovek, kar je tudi letošnji slogan akcije.

**ZA MALO HIŠO NA PILŠTANJU bo zbirno mesto MCC Kavarna, Mariborska c. 2, 3000 Celje

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
159 queries in 1,520 seconds.