Celjski reševalci letos prekolesarili že okoli 6000 kilometrov. Odslej na kolesarske podvige v novih dresih


Reševalci morajo biti za opravljanje svojega plemenitega in zelo zahtevnega poklica venomer v dobri psihofizični kondiciji. Tega se dobro zavedajo tudi reševalci – člani Sindikata reševalcev v zdravstvu Celje, ki so vseskozi zelo aktivni na športno rekreativnem področju.

K različnim aktivnostim jih vedno zelo spodbuja in jih podpira tudi sindikat. Reševalci se tako pri krepitvi psihofizičnega počutja poslužujejo različnih športov, od rednih treningov v fitnesu, obiskovanja vodene vadbe, pohodništva, teka, plavanja, vseh zimskih športov ter večine ekipnih športov.

V zadnjih dveh letih je velik razcvet doživelo tudi kolesarstvo, ki je postalo eden izmed najbolj priljubljenih športov med reševalci iz širše celjske regije. Posamezen član sindikata reševalcev je tako v letošnjem letu prekolesaril že okoli 6000 km, pogosto pa se po skupinah udeležijo skupnih podvigov, bodisi cestnega ali gorskega kolesarjenja.

“Konec preteklega leta smo pričeli z zbiranjem donatorskih sredstev, tako smo s pomočjo velikodušnih donatorjev zbrali sredstva za nakup kolesarskih oblačil/dresov. 6. 8. 2021 smo v namen zahvale in skupnega druženja organizirali kolesarski vzpon na Dom na Šmohor v novih dresih, ki jih vidite na sliki. V sindikatu reševalcev v zdravstvu Celje je trenutno 64 članov iz enot SB Celje, ZD Celje, ZD Žalec in ZD Laško. V imenu sindikata se zahvaljujemo vsem donatorjem za pomoč in tako zagotavljanju še boljšega psihofizičnega počutja, ki se seveda odraža tudi pri vsakodnevnem delu s pacienti,” je v zahvali zapisal Sindikat reševalcev v zdravstvu Celje.