Čistilna akcija zaradi epidemioloških razmer prestavljena

04. 03. 2021 06:30

Čistilna akcija okolja bo organizirana, ko bodo epidemiološke razmere to dopuščale


Mestna občina Celje je v želji, da bi ohranila urejeno bivalno okolje, spodbujala odgovoren odnos do okolja in prostovoljstva, vsako pomlad organizirala čistilno akcijo okolja. Odziv je bil vedno zelo dober. Čiščenja se je običajno udeležilo okoli 2.000 otrok in mladih ter okoli 400 prostovoljcev.

Zaradi epidemije oziroma ukrepov za zajezitev novega koronavirusa je bila že lanska aprilska čistilna akcija izvedena v zelo okrnjeni obliki. Akcija sicer vsako leto na isti dan poteka v vseh mestnih občinah, z njo pa se obeležuje tudi svetovni dan zemlje (22. april), ki je bil lani posvečen podnebnim spremembam.

“V Mestni občini Celje bi si želeli, da bi lahko tudi letos v marcu ali aprilu organizirali tradicionalno čistilno akcijo, vendar so časi negotovi, epidemiološke razmere pa zaradi novih sevov novega koronavirusa skrb vzbujajoče. V skrbi za zdravje občanov smo se odločili, da bomo čistilno akcijo organizirali takrat, ko bodo epidemiološke razmere to dopuščale. O predvidenem datumu bomo javnost pravočasno obvestili. Verjamemo, da se bodo takrat naši občani z veseljem odzvali, zavihali rokave in poskrbeli, da bo naše okolje lepše, čistejše in bolj urejeno,” pravijo na MO Celje.

Zadnje čase po mestu in okolici kupi smeti

Dodajajo, da zadnje čase na različnih delih mesta in njegovi okolici opažajo kupe odvrženih smeti, ki v naravo ne sodijo. Največkrat ležijo ob sprehajalnih poteh, okoli košev za odpadke, pa tudi po gozdovih. Zato vse občanke in občane prosijo, da v naravi poskrbijo za ustrezno odlaganje odpadkov ter da doma odpadke ločujejo, vse stvari, ki pa jih ne morejo odložiti v zabojnike za odpadke, namesto v naravo odpeljejo v sodobni center za ravnanje z odpadki RCERO v Bukovžlaku.

“Zaposleni v javnem podjetju Simbio in javnem podjetju ZELENICE se po svojih najboljših močeh trudijo, da bi bilo naše mesto čisto in urejeno, ne morejo pa takoj odstraniti vseh odpadkov, ki jih posamezniki malomarno mečejo v naravo. Vsi imamo pravico živeti v čistem okolju, vendar smo dolžni k temu tudi prispevati. Zavedati se moramo, da je urejeno okolje ogledalo vsake naše skupnosti,” v upanju na čisto mesto zaključujejo na MO Celje.

foto: MOC

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 1,594 seconds.