Dijaki GCC odlični na državnih tekmovanjih

04. 04. 2016 06:20
gcc_zgodovinarke_2
Ekipa, ki je šolo zastopala na zgodovinskem tekmovanju v Brežicah (od leve proti desni – dobitnice priznanj: Dijana Ratej, Mihaela Koželjnik in Mateja Kužner Čelešnik).

V minulem tednu so se na Gimnaziji Celje – Center ponovno razveselili odličnih dosežkov svojih dijakov – na državnem debatnem prvenstvu, ki je ta konec tedna potekalo na II. gimnaziji Maribor, so članice Debatnega kluba GCC Mia Jerovšek Kolenc, Tinkara Godec in Klementina Krulec, osvojile 3. mesto.

Tretješolka Mateja Kužner Čelešnik je z državnega tekmovanja v znanju zgodovine prinesla zlato priznanje, drugošolki Dijana Ratej in Mihaela Koželjnik pa srebrnega.

Na tekmovanju iz znanja biologije pa sta prvošolki Tjaša Videc, Lucija Pirnovar in četrtošolka Monika Plaskan osvojile zlato Proteusovo priznanje, drugošolka Neža Švajger in četrtošolec Rok Gorenšek pa srebrno Proteusovo priznanje.

gcc_debata_1
Zmagovalna ekipa debaterjev z GCC (od leve proti desni: Tinkara Godec, Mia Jerovšek Kolenc, Klementina Krulec).

S temi dosežki so Centraši dopolnili letošnjo zbirko najvišjih priznanj iz državnih tekmovanj iz znanja, pred njimi pa jih je še kar nekaj na nacionalni ravni, četrtošolec Miha Čačič, pa bo Slovenijo v aprilu zastopal tudi na mednarodnem fizikalnem tekmovanju, ki bo potekalo v sosednji Avstriji, konec meseca pa bodo izbrani debaterji z GCC Celje in Slovenijo zastopali tudi na modelni srednješolski konferenci Združenih narodov, ki bo potekala v Bukarešti.

Dijaki GCC se lahko pohvalijo tudi z odličnimi dosežki na literarnih in likovnih natečajih ter z aktivnim delom v okviru programov Ekošola, šolski Ekovrt, Euroschola, Model United Nations in Unesco ASPnet.

Vir in foto: GCC

tek-knezov-polsi

Oznake: , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
188 queries in 7,367 seconds.