Dobrodelna tržnica humanitarnih klubov (foto, video)


Marijana Kolenko (levo)
Marijana Kolenko (levo)

V času gospodarske krize humanitarna nota še posebej pridobi na pomembnosti. Nič drugače ni v Celju, ki se lahko pohvali s pestro paleto humanitarnih klubov, katera so ves čas zelo aktivna in zbirajo sredstva za različne depriviligirane posameznike, institucije in društva. Sobotno dopoldne je bilo iz humanitarnega vidika še posebej zanimivo, saj so se celjski humanitarni klubi pod okriljem Marijane Kolenko prvič združili na enem mestu – v središču Celja, kjer je potekala prva Dobrodelna tržnica.

Rotaract klub Celje, Interact klub Celje, Lions klub Mozaik, Lions klub Celje, Leo Mavrica, Rotary klub Barbara Celjska, Rotary klub Celje in Soroptimist klub so ob sončnem sobotnem dopoldnevu združili svoje moči in na kreativen način v središče Celja privabili številne obiskovalce, ki so lahko izvedeli več o humanitarnosti na splošno ter o projektih posameznih humanitarnih klubov.

Glasbeni program Dobrodelne tržnice
Glasbeni program Dobrodelne tržnice

Prva Dobrodelna tržnica v Celju je imela dvoje poslanstev. Prvi namen je javnosti predstaviti posamezne humanitarne klube in posameznike, ki v njih delujejo, saj gre za dobrosrčne in dobrovoljne ljudi, ki so pripravljeni pomagati v svojem okolju vsem ciljnim skupinam, ki potrebujejo pomoč. Drugi namen je bil, da se vsi humanitarni klubi spoznajo med seboj, kar morebiti v prihodnosti obeta večje skupne projekte.

Leo Mavrica
Leo Mavrica

Vsak humanitarni klub je imel svojo stojnico, kjer so v humanitarnem duhu ponujali doma pripravljene dobrote, s katerimi so zbirali dobrodelne prispevke za svoje projekte. Poleg tega, da so se obiskovalci mestnega središča lahko posladkali, so lahko prav tako izvedeli ogromno o delovanju celjskih humanitarnih klubov in njihovih projektov. V okviru Dobrodelne tržnice pa je potekal tudi pester glasbeni program, tako da so lahko obiskovalci tudi uživali ob glasbi.

Pred objektiv smo povabili tudi Marijano Kolenko, predsednico Rotary kluba Celje, brez katere prve Dobrodelne tržnice ne bi bilo. Sam dogodek nam je podrobneje predstavila in izrazila željo, da si lahko tudi v prihodnje obetamo čim več Dobrodelnih tržnic. Vabimo pa vas tudi k ogledu spodnje fotogalerije, kjer si lahko ogledate nekaj utrinkov iz pestrega sobotnega dogajanja.

 [simpleviewer width=100% height=700 id=562]

F/T/V: Tina Ožvald

polsi-pf-celje-klik