Dobrodelni 4. festival dežnikov je ovil Celje v slikovite barve (foto)

16. 10. 2018 14:57

Članice ženskega dobrodelnega Lions kluba (LK) Celje Mozaik so minuli vikend že četrto leto zapored organizirale dobrodelni »festival dežnikov«, ki je v Celju in širše postal prepoznan in dobro obiskan dogodek.

4-festival-deznikov001Pisani dežniki so viseli nad ulico že teden pred dogodkom in napovedovali zanimivo prireditev. Dežnike je poslikalo 45 slikarjev in likovnih ustvarjalcev ter članov likovnih društev iz Celja in okolice. Barvito poslikane dežnike so članice LK Celje Mozaik v soboto dopoldan razstavile po ulicah v centru Celja. Obiskovalci so si dežnike ogledovali, jih fotografirali in jih tudi odnesli domov v zameno za dobrodelni prispevek.

V projektu so letos sodelovali tudi lokali, ki v centru Celja delujejo že vrsto let in podpirajo zanimive ter dobrodelne dogodke v mestu, ki lepo bogatijo življenje v mestu. Lokali so donirali prostovoljne prispevke v projekt in svojo dobrodelnost obeležili tako, da so na dan prireditve postavili pred svoja vrata poslikan dežnik.

V okviru festivala so obiskovalci lahko občudovali tudi plesne točke celjskega Plesnega teatra Igen in zanimive orientalske plesne skupine Sayyidah.

LK Celje Mozaik je z donacijami lokalov in prispevki obiskovalcev festivala za poslikane dežnike skupaj zbral 3.400 evrov, ki bodo v celoti namenjeni pomoči družinam v socialni stiski. Zaradi pravice do zasebnosti imen prejemnikov sredstev ne smemo objaviti, vendar so le ta skrbno zbrana glede na potrebe in nujnost pomoči.

Dežnike za festival dežnikov so poleg posameznih slikarjev poslikali tudi člani likovnih društev: KPD Svoboda Celje, Likovno društvo Laško, Društvo likovnih ustvarjalcev Rifnik Šentjur in druga društva.

foto: Lions Kluba Celje Mozaik

clanstvo-polsi-rkcpl-vse-opcije

zarja-festival-2018-klik

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
189 queries in 2,656 seconds.