Učenci OŠ Šempeter v Savinjski dolini državni prvaki v prvi pomoči

17. 05. 2022 10:20

Minulo soboto je bilo v Kopru 16. državno preverjanje usposobljenosti znanja iz prve pomoči učencev osnovnih šol. Znanje je preizkusilo 11 ekip. Zmagala je ekipa prve pomoči OŠ Šempeter v Savinjski dolini.

Oskrbeti so morali namišljene poškodbe na petih delovnih mestih: na koprski plaži je bil pretep, v garažni hiši in na parkirišču delovni nesreči, na pikniku so oskrbovali opekline in v prometni nesreči poškodovane. Vmes so članom ekip različne službe predstavljale svoje dejavnosti; RKS, gorska reševalna služba, AMZS, ReCO Koper, potapljači, gasilci, policija in NMP.

Zasluge za takšen uspeh pripisujemo mentorici Boženi Svet iz OŠ Šempeter v Savinjski dolini, ki je za ekipo izbrala prave člane in jih ves čas spodbujala k dodatnim vajam, kljub temu da niso imeli veliko časa za priprave. Tudi sami so bili dovolj motivirani, saj so želeli vaditi za regijsko preverjanje že takoj po zmagi na lokalnem preverjanju v Žalcu.

Zagotovo brez strokovne pomoči predavateljev prve pomoči RKS – OZ Žalec Nataše Krajnc Zakrajšek, Cvetke Grm, Martine Lesjak Povše in Roka Repasa ne bi šlo. Učence so usposabljali iz prve pomoči pred lokalnim preverjanjem in na dodatnih vajah pred regijskim in državnim preverjanjem.

Vsi člani ekip so pokazali znanje na zelo visokem nivoju. Od zadnjega preverjanja v letu 2019 se je to še nadgradilo. Naše člane ekipe so ocenjevalci zelo pohvalili, od nekaterih so prejeli celo dodatne točke.

Uvrstitev na prvih treh mestih:

  1. OŠ Šempeter v Savinjski dolini (RKS – OZ Žalec)
  2. OŠ Zbora odposlancev Kočevje (RKS – OZ Kočevje)
  3. OŠ Vavta vas (RKS – OZ Novo mesto)

foto: RKS

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
145 queries in 0,907 seconds.