Energetika zaključuje ogrevalno sezono ter začenja obnovo in nadgradnjo sistema

22. 05. 2019 07:00

Energetika Celje sporoča, da v četrtek, 23. maja, končuje ogrevalno sezono na sistemu daljinskega ogrevanja. Ogrevanje sanitarne tople vode na področju Nove vasi in Hudinje bo potekalo normalno naprej.

Letošnja ogrevalna sezona se tako zaključuje skoraj mesec kasneje kot prejšnja in enako kot leta 2016, ko se je ogrevalna sezona zaključila že 27. aprila. V povprečju pa ne izstopa v primerjavi s prejšnjimi sezonami. Ogrevalna sezona se je to sezono sicer začela 27. septembra.

Investicije na sistemu daljinskega ogrevanja

Energetika Celje pa bo prihajajoče toplejše mesece izkoristila za obnove in izgradnje toplovodov in vročevodov na sistemu daljinskega ogrevanja.

Trenutno se sanirata izolaciji na vročevodu v Novi vas (na Smrekarjevi in mimo trgovine Tuš) ter na toplovodu na Lavi (Iršičeva ulica). Jutri se začenja tudi obnova dimnika na kotlovnici v Novi vasi (Škapinova ulica). Kmalu se bo pod severno vezno cesto pri krožišču (Interdent) zgradil toplovod do parcele, kjer bo zrasel nov večstanovanjski objekt.

Na sistem daljinskega ogrevanja bo priključeno tudi šest novih blokov v Novi vasi, tako da bo Energetika Celje predvidoma do oktobra poskrbela za izgradnjo približno 300 metrov dolgega vročevoda do teh novogradenj.

Med večjimi investicijami je tudi obnova vročevoda pri Celjskem sejmišču, ki bo potekala julija.

image007
V Novi vasi na Smrekarjevi poteka izolacija vročevoda za manj toplotnih izgub.
image008
Tudi na Lavi bo toplovod dobil novo ”preobleko”.
image009
Sanacija dotrajane izolacije in cevi pri Tušu v Novi vasi
Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
150 queries in 4,016 seconds.