Fotografska razstava Pogled 2018 gostuje v Celjskem mladinskem centru (foto)

11. 01. 2020 11:47

Fotografska razstava Pogled 2018 je plod mladinskega fotografskega natečaja, ki ga je v letu 2018 organiziral Center za mlade Domžale, letos pa je našla svoje mesto tudi v Celjskem mladinskem centru.

fotografska-razstava-pogled-2018-3Zbirka zajema kar 72 fotografij, katerih teme so bile Na glavo, Arhitektura in Prosta tema, v črno-beli ali barvni tehniki.

Na natečaju so lahko sodelovali mladi fotografi in njihovi mentorji ter ostali profesionalni in amaterski fotografi, teh je bilo kar 268 avtorjev s skupno 1.923 fotografijami. Žirija ni imela lahkega dela, saj so za odločitev o najboljših fotografijah potrebovali skupno kar 52 ur.

Žirijo so sestavljale: Meta Krese – fotografinja in novinarka, predstojnica oddelka za fotografijo in višja predavateljica na Visoki šoli za storitve, Cherie Plausteiner – diplomirana fotografinja (Visoka šola za storitve) in absolventka magistrskega študija na Akademiji za likovno umetnost, Živa Kaliman – akademska slikarka (Akademija za likovno umetnost in oblikovanje). 

Fotografska razstava bo na ogled v Celjskem mladinskem centru vse do konca meseca januarja.

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
185 queries in 6,253 seconds.