Gasilci so se v Vojniku zbrali na tradicionalni 28. Florjanovi maši (foto)

12. 05. 2022 10:48

Preteklo nedeljo je v Vojniku potekala tradicionalna 28. Florjanova maša, katere se skozi vsa leta udeležujejo vsa društva Gasilske zveze Vojnik – Dobrna, gasilska društva Gasilske zveze Celje, ter člani z vojniškim pobratenega gasilskega društva Dragomlja vas iz Bele krajine.

Po prvemu jutranjem okrepčilu so zbranim gasilkam in gasilcem, gasilskemu podmladku, ter Godbi na pihala Nova cerkev, na dvorišču gasilskega doma nekaj besed namenili predsednik PGD Vojnik Roman Kugler, predsednik gasilske zveze Vojnik – Dobrna Benedikt Podergajs in župan občine Vojnik Branko Petre, s tem pa tudi uradno otvorili tradicionalni dogodek, “ko se zahvalimo našemu zavetniku za vse dobro kar je storil za nas skozi celo leto in ga hkrati tudi prosimo da naj budno bdi nad nami še naprej,” pravijo na PGD Vojnik.

Gasilci so nato ob spremljavi godbe na pihala v ešalonu odšli do cerkve Svetega Florijana, kjer sta jih pozdravila škof Stanislav Lipovšek ter domači duhovnik Anton Perger, s pesmijo pa so vse navzoče pozdravili tudi Arclinski fantje, ki so zapeli Florjanovo pesem. Vsi so se nato udeležili svete maše. Po maši je sledilo druženje ob jedači in pijači, ki so jo darovali krajanke in krajani ter članice in člani.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
149 queries in 1,130 seconds.