Gasilski dan v Škofji vasi odlično uspel, kljub nekaj dežnim kapljam


V Škofji vasi je tamkajšnje prostovoljno gasilsko društvo prejšnji konec tedna pripravilo tradicionalni Gasilski dan, katerega namen je bil, da vsem generacijam predstavijo življenje in delo gasilcev. 

Kljub malce muhastemu vremenu so na 11. tovrstnem dogodku doslej na ogled postavili društvena vozila in tehniko, za najmlajše so pripravili različne spretnostne poligone in aktivnosti z gasilsko tematiko, predstavili so zgodovino društva in delo z podmladkom, pripravili pa so tudi likovno ustvarjalnico in igre za čisto najmlajše.

Kot je zapisal njihov predstavnik Tomaž Kmecl, je: “Velik poudarek posvečamo preventivni dejavnosti, zato pripravimo različne praktične prikaze situacij, ko je zaradi požara lahko ogroženo naše zdravje in imetje ter kako v takšnih primerih pravilno reagirati.”

Posebne prikaze so pripravili tudi njihovi operativni člani in podmladek, tudi v sodelovanju z Poklicno gasilsko enoto Celje in drugimi zunanjimi sodelavci.

Poleg preventivnih prikazov pa so najmlajšim ponudili tudi možnost sodelovanja na različnih aktivnostih in v likovni ustvarjalnici, kjer si za sodelovanje prislužijo žig na poseben kartonček, z zbranimi žigi pa so osvojili posebno spominsko medaljo. Veliko pozornosti je požela tudi maskota Flori, ki se je z otroci igral in plesal.

Na letošnji prireditvi so poleg domačih kadrov sodelovali Poklicna gasilska enota Celje, Društvo vodnikov reševalnih psov Podravje, štab Civiline zaščite MOC. Prisotne je pozdravil tudi podžupan Uroš Lesjak, svoje prijatelje pa so obiskali člani pobratenih društev iz Rodin, Vuhreda in Varaždina.

Oglejte si tudi video z utrinki raznovrstnega dogajanja: