Jubilejno 10. srečanje in blagoslov motoristov na Jožefovem hribu v Celju (foto, video)

13. 05. 2014 13:17
Motosekcija Elektro Celje
Motosekcija Elektro Celje

Na Jožefovem hribu je minulo nedeljo potekalo jubilejno 10. srečanje in blagoslov motoristov. Srečanje so tudi letos organizirali člani motosekcije Elektro Celje, udeležilo pa se ga je okoli 200 motoristov od blizu in daleč. Večina je prihajala iz vse Slovenije, nekaj gostov pa je bilo tudi iz Hrvaške. Skupaj so se udeležili svete maše, ki je motoriste varneje popeljala na cesto, še pred tem pa so skupaj uživali ob pogostitvi po sveti maši.

Motosekcija Elektro Celje je bila sicer ustanovljena leta 2005, združuje pa  preko 100 članov, ljubiteljev vožnje na dveh ali več kolesih. Član motosekcije lahko postane vsak posameznik, ki opravi test varne vožnje na poligonu. Člani so prisotni na številnih moto zborih po vsej Sloveniji in tudi v tujini. Poleg osnovnega poslanstva, ki je seveda vožnja in užitki, ki jih doživljajo ob tem, postavljajo kot prioriteto druženje in zabavo.

Jože Planinšek
Jože Planinšek

Tudi letos je bogoslužje vodil duhovnik Jože Planinšek, ki je spregovoril o vožnji skozi življenje vsakega izmed nas. Jezus pa naj bi bil dobri pastir, ki bi nas vodil kakor čredo ovac. Osrednji lik bogoslužja četrte velikonočne nedelje je namreč ravno dobri pastir. Ustreza podobi Boga, ki na poti iz egiptovske sužnosti v obljubljeno deželo hodi pred svojim ljudstvom.

Gre za odnos utemeljen na nežnosti, ljubezni, medsebojnem poznavanju, na obljubi neizmernega daru: ‘Jaz sem prišel, da bi imeli življenje in ga imeli v obilju’ (Jn 10,10). Ta odnos je zgled za odnose med kristjani in za medčloveške odnose.

Blagoslov motorjev
Blagoslov motorjev

Srečanja in blagoslova motoristov smo se udeležili tudi sami, pri tem pa smo posneli pridigo Jožeta Planinška, ki je še posebej poudaril prispodobo Jezusa kot pastirja, ki vse dojema kot ovce. Pravi pastir pa tudi pozna svoje ovce, Jezus kot Bog pa je edini, ki vsakega izmed nas pozna v dno njegove duše.

Poleg tega pa si lahko v spodnji fotogaleriji ogledate celotno dogajanje iz srečanja in blagoslova motoristov, ki so se po srečanju odpravili na varnejšo in blagoslovljeno vožnjo.

 

[simpleviewer width=100% height=700 id=564]

F/T/V: Tina Ožvald

polovicka_celje_klik

Oznake: , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
190 queries in 0,977 seconds.