Junaki 3. nadstropja celjskemu županu pripeli zlato pentljico


Mestno občino Celje so te dni obiskali Junaki 3. nadstropja. Ob mednarodnem mesecu ozaveščanja o raku pri otrocih, so osemletna Brina in enajstletni Matea, ki sta premagala raka, ter mamica šestletne Žive, ki se z boleznijo še bori, županu Bojanu Šrotu prinesli zlato pentljo, simbol raka pri otrocih.

Starši vseh treh borcev so člani Društva Junakov 3. nadstropja, ki pomaga otrokom in njihovim staršem, ki so se ali se zdravijo na hemato-onkološkem oddelku Pediatrične klinike v Ljubljani.

September je mednarodni mesec ozaveščanja o raku pri otrocih.

Brina, ki obiskuje Osnovno šolo Hudinja, je županu pripela zlato pentljico, simbol raka pri otrocih. Župan je vsem trem junakom in njihovim staršem čestital za pogum, borbenost in vztrajnost ter jim zaželel, da bi jih odslej v življenju spremljala le še sreča in zdravje.

Projekt Zlata pentljica se je rodil letos v želji, da bi s pentljicami opremili tekače na teku Štirih mostov. To bi bil prvi tek v Sloveniji in v Evropi, kjer bi vsi tekači tekli v podporo otrokom z rakom, a je zaradi epidemije COVID-19 letos žal odpadel.