Jutri bo Stari grad zasijal v modri barvi

01. 04. 2018 12:00

Jutri, ob svetovnem dnevu zavedanja o avtizmu, bo Stari grad Celje osvetljen z modro barvo. Celje se bo s tem pridružilo tradicionalnemu dogodku, s katerim želi Zveza NVO za avtizem Slovenije ozavestiti družbo o razumevanju oseb z avtizmom in varovanju njihovih človekovih pravic.

grad-modra1Otroci in odrasli z avtizmom so lahko zelo kreativni, vendar potrebujejo veliko razumevanja in podpore.

Ker zanje v Sloveniji še vedno ni ustrezno poskrbljeno, se Mestna občina Celje dogodku pridružuje v želji, da bi država vendarle prisluhnila njihovim stiskam in težavam ter ustvarila pogoje, ki bi jim zagotavljali dostojno življenje in enake možnosti za sobivanje v družbi.

Na Zvezi NVO za avtizem Slovenije so zadovoljni, da se na njihov poziv za sodelovanje vsako leto odzove več občin.

Poleg Starega gradu Celje so lani v modri barvi zasijali tudi gradovi in pomembne javne zgradbe v Ljubljani, Žalcu, Novi Gorici, Mariboru, Kopru in še v nekaterih drugih mestih.

Ob svetovnem dnevu zavedanja o avtizmu pa se seveda v modro barvo odenejo številne pomembne zgradbe po svetu kot so Empire State Building v New Yorku, Willis Tower v Chicagu, CN Tower v Torontu, Sydneyska opera v Avstraliji in med drugim tudi Niagarski slapovi v Kanadi.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 2,619 seconds.