Kaj bo z Ljudsko univerzo Celje?

07. 03. 2012 20:59

Ljudska univerza Celje je globoko zabredla. Nujno potrebuje reorganizacijo in novo vodstvo. Zaradi notranjih sporov je lani poleti s položaja direktorja odstopil Aleš Štepihar, njegovega naslednika pa ni od nikoder.

Za novo direktorico kandidira Dubravka Milovanović, sicer učiteljica matematike. Očitali so ji, da je solastnica zasebnega konkurenčnega podjetja in kot taka neprimerna za vodenje ljudske univerze, piše Dnevnik. A Milovanovićeva je prejšnji teden svoj delež v omenjenem podjetju prodala. Sklepali bi lahko, da zdaj ni več ovir za njeno imenovanje.

Pa ni čisto tako. Milovanovićeva že več tednov čaka, da bodo na seji sveta razpravljali o njenem imenovanju in vse bolj kaže, da se je nekateri branijo, ker napoveduje trdo delo, nove programe in bolj človeški pristop. Vsekakor ne bo časa, da bi delavci med delovnim časom obiskali frizerja ali nakupovali, je povedala za Dnevnik.

Ljudska univerza naj bi se sicer utapljala v dolgovih. Vršilec dolžnosti Štepihar naj bi le s težavo in z nekaj mesečno zamudo izplačeval plače, vse težje naj bi pokrival tudi tekoče stroške. Temu primerni pa so seveda tudi odnosi med zaposlenimi.

Ustanoviteljica javnega zavoda, to je Mestna občina Celje, se sicer lahko odloči tudi za njegovo ukinitev, pa poroča Večer.

Več preberite v člankih:

Spletke in dolgovi uničujejo Ljudsko univerzo Celje

Kam z Ljudsko univerzo Celje?

Na celjski ljudski univerzi vre

Foto: rumenestrani.com

Oznake: , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
179 queries in 2,165 seconds.