Kako presenetiti svojega partnerja za valentinovo?


163434291Valentinovo je že praktično pred vrati, marsikdo pa se še vedno sprašuje, s čim bi lahko svojega partnerja presenetili letos. Strah je odveč, saj smo samo za vas pripravili zbirko kreativnih predlogov, kako presenetiti svojega partnerja za valentinovo.

Ljubezen gre skozi želodec

»Ljubezen gre skozi želodec« je star rek, ki pa tudi danes še kako velja. Okus je nedvomno eden od načinov, pri katerem z brbončicami začutimo, da nam je bilo nekaj enostavnega pripravljeno z veliko ljubezni. Valentinovo lahko še posebej začinita tudi s skupnim kuhanjem, pri lahko ima vsak oblečen samo predpasnik. Dodatno pa lahko pripravljata še hrano, ki bi v vama zanetila ogenj strasti. Pri tem še posebej priporočamo temno čokolado, jagode (še posebej učinkovita je kombinacija obojega), čebulo, šalotko, paradižnik, jajca, zelje, česen, avokado, med, pinjole  in ostrige. Pravzaprav pa lahko pripravite pravo afrodizično bombo s pripravo obroka iz vseh zgoraj naštetih sestavin.

Ne pozabite  pa, da se valentinovo začne že zjutraj. Pri tem ne morete zgrešiti z romantičnim zajtrkom, ki ga partnerju dostavite v postelji (za dodano vrednost lahko priložite še kakšno rožo ali katerokoli drugo malenkost, ki jo ima vaš partner rad) in si privoščite jutranje poležavanje v objemu drug drugega. Ali sploh še potrebujeta kaj drugega? Lahko pa dan zaključita tudi z romantično večerjo ob svečkah.

86541938V mnogih domovih pa je nepogrešljiv element valentinovega tudi torta oz. katerakoli sladica v obliki srca. Zapomnite si, ni pomembna estetska dovršenost končnega izdelka, zares pomembno je le, da je slaščica zares pripravljena z ljubeznijo. V primeru, da vam pri tovrstnih slaščicah predstavlja problem oblika srca, si lahko pomagate s preprosto geometrijo. Potrebujete le štirikotnik in razpolovljen krog, potem pa naj se zabava začne. Eksperimentirajte tudi z uživanjem jedi, saj si lahko ob valentinovem zadate izziv, da ne boste uporabljali pribora – le partnerjeve roke in telo. Tukaj pa pustite svoji domišljiji prosto pot.

Lov za zakladom

Ko bo vajina lakota potešena, se lahko skupaj odpravita na »lov za zakladom« s sledečimi pravili: En dan pred valentinovim pošljite svoji drugi polovici pismo ali pa voščilnico, ki pa ne bo vsebovala teksta, vendar zgolj zemljevid. Vaš partner naj do potankosti upošteva navodila na zemljevidu, saj bo moral/a na vmesnih točkah pobirati drobna sporočilca ali malenkosti, ki ga/jo bodo na koncu privedli do najlepšega darila – do vas. Seveda ne pozabite na romantičen ambient s svečami.

Glasba je ključ do srca

103197672Predstavniki moškega spola boste svojo boljšo polovico lahko očarali s klasičnim trikom, s katerim nimate kaj izgubiti: z glasbo. Če obvladate kakšen inštrument, toliko bolje. Z nežnimi melodijami si utrite pot do njenega srca. Če pa vam inštrumenti niso blizu, ni problema! Enostavno ji napišite pesem. Morda mislite, da niste pesnik, toda vaša izbranka se bo ob vaših verzih topila že samo ob ideji, da ste napisali pesem le za njo.  V kolikor pa ste še vedno mnenja, da nimate glasbene žilice, pa sestavite posebno »romantično« playlisto za svojega partnerja z najbolj romantičnimi skladbami, ki bodo popestrile vajin romantičen večer.

Umik od sveta

Če s partnerjem zaradi drugih obveznosti redko najdeta čas res samo zase, stran od ponorelega sveta, je valentinovo pravi čas, da pozabita na vse skrbi, odvržeta rutino in pobegneta v vajin svet. Privoščita si izlet v kraje, kamor si že dolgo želita iti, vendar vama to preostale obveznosti pogosto onemogočajo. Za nameček si lahko privoščita tudi razvajanje v dvoje, kar za valentinovo tudi ne bo tako udarilo vajinih denarnic (ni še prepozno, da kupite kakšen ugodno ponudbo, ki jo ponujajo spletni kuponi), saj številna zdravilišča in lepotni centri ponujajo posebne akcije razvajanja v dvoje. Seveda pa si lahko razvajanje privoščita kar za svojimi štirimi stenami z romantično kopeljo s šampanjcem in svečami ter kasneje še z (erotično?) masažo. Lahko pa se enostavno vrnete v preteklost, na dan vajinega prvega zmenka, in ga ravno za valentinovo še enkrat izvedete in podoživite. Če vam tudi to ni všeč, pa lahko enostavno obiščete kakšen koncert ali pa se zavrtite na katerem od valentinovih plesov.

Še nekaj zadnjih namigov

87324578Izjemnega pomena so malenkosti. Za valentinovo boste absolutno zmagovalci, če ste seznanjeni z vsemi malenkostmi, ki so vaši ljubezni všeč: najljubša pesem, najljubša roža, najljubša pijača, najljubši kraj, najljubše spodnje perilo, najljubši film, najljubši parfum … Ravno s takimi stvarmi lahko svoji boljšo polovici polepšate dan. Poskušajte ujeti namige svojega drage, ki vam jih pušča ta teden.

Sicer pa se držite vodila, naj bo vsak dan valentinovo. Res je, da je valentinovo praznik zaljubljencev, vendar je ljubezen potrebno gojiti in negovati, zaradi česar si vsakodnevno izmenjujte drobne pozornosti. Partnerju lahko dan polepšate že s preprostim nasmehom, s poljubom za dobro jutro, s crkljanjem za lahko noč in s skupnim preživljanjem prostega časa s pridihom romantike.

T. O.

plesni_tecaj_po_izbiri