Katalonski večer v MCC navdušil približno sto obiskovalcev


katalonski_vecer_mcc_1Tapasi, sangria, paella in katalonski plesni ritmi so minuli četrtek obiskovalce Celjskega mladinskega centra popeljali v Katalonijo. Sproščen, zabaven in s tradicionalno katalonsko hrano začinjen večer, so zakuhali IR doživetje, naša Ivana Ristić ter njena prijatelja Cristina in Sergi iz Barcelone.

Cristina Barbacil je v mesto ob Savinji prvič prišla pred dobrimi desetimi leti. Bila je prva EVS prostovoljka v našem mladinskem centru. Prijetna doživetja tistega leta, predvsem pa pristne prijateljske vezi, ki so se stkale v letih od takrat, so jo letos ponovno pripeljala v Celje. »Tisto leto, ki sem ga preživela kot EVS prostovoljka v Celju, je bilo zares lepo. S super ekipo mladinskega centra sem se odlično ujela in si nabrala številne izkušnje. Slovo iz Celja je bilo kar težko, čeprav sem vedela, da se bom v to lepo mesto še vračala. Vesela in počaščena sem bila, da me je Ivana povabila k organizaciji katalonskega večera. Ponovni obisk mladinskega centra je, čeprav je v teh letih doživel številne spremembe, oživil mnoge lepe spomine,« je povedala Cristina.

Približno sto obiskovalcev je uživalo v odlični katalonski kulinariki in se prepustilo temperamentnim glasbenim ritmom, ki sta jih za ta večer izbrala Cristina in njen prijatelj Sergi.

»V MCC-ju smo veseli, da se naši EVS prostovoljci radi vračajo v našo sredino, Cristini pa smo hvaležni, ker se je odzvala povabilu in poskrbela, da je večer pričaral tisto pravo Katalonijo«, je dodala Ivana Ristić, ki je bdela nad organizacijo dogodka.