Končana zunanja ureditev Celjskega doma (foto)

29. 07. 2021 06:21

Zaključila se je druga faza prenove dvorišča Celjskega doma. Dvorišče je z dvignjenim platojem, navezavo na Ulico XIV. divizije in dvigalom prilagojeno invalidom, ki zdaj brez težav vstopajo v to pomembno celjsko historično stavbo.

V drugi fazi prenove dvorišča je bil urejen priključek na Ulico XIV. divizije, dvignjen je bil plato stopnišča, uredila se je klančina, historična ograja in avtobusno postajališče s talnimi označbami. Parkiranje na dvorišču Celjskega doma je dovoljeno le še invalidom. Obnovitvena dela je nadzoroval Zavoda za varstvo kulturne dediščine.

V načrtu še ureditev kletnih prostorov

“S projektom, ki je vreden 111.600 evrov, smo dopolnili obnovo, ki smo jo končali že v sklopu energetske sanacije Celjskega doma, historične obnove fasade in ostrešja. Zunanjost Celjskega doma je zdaj dokončno urejena.

S prenovo Celjskega doma sicer še nismo povsem zaključili. V načrtu imamo še ureditev kletnih prostorov in prostorov nekdanje cvetličarne ter ambientalno osvetlitev. S projektom smo se že prijavili na razpis Ministrstva za kulturo, vendar do sedaj nismo bili uspešni, zato iščemo nove vire financiranja,” so po končani drugi faze obnove Celjskega doma dejali na Mestni občini Celje.

R.Č.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
164 queries in 2,522 seconds.