Koroški in celjski policisti pod eno streho


Večina uslužbencev s Policijske uprave (PU) Slovenj Gradec se je priselilo na PU Celje, ki je od 1. junija tudi njihov nov sedež.

Policijska uprava (PU) Celje naj bi od UniCredit Leasinga najela drage pisarne na Kidričevi cesti 24 b, kjer naj bi bila po novem vsa logistika, je za Žurnal razkril neimenovan vir.

Nižja najemnina
Po poročanju Žurnala, na policiji trditev, da so najeli drage prostore, zavračajo. “MNZ je za potrebe PU Celje iskalo različne možnosti za najem dodatnih poslovnih prostorov. Po proučitvi več ponudb so se odločili za pisarne v lasti UniCredit Leasinga na Kidričevi cesti 24 b,” za Žurnal24 potrjuje Vesna Drole, vodja sektorja za odnose z javnostmi policije.

Višji potni stroški
Na dan se bo v drug kraj po vsej Sloveniji vozilo 158 javnih uslužbencev, od tega 110 na regionalni, pet na državni in 43 na lokalni ravni (policijske postaje). “Ocenjujemo, da se bo skupni strošek zaradi nadomestil potnih stroškov za prevoz na letni ravni povečal za 342 tisoč evrov. Natančen znesek bo znan, ko bodo uslužbenci delodajalcu predložili ustrezna potrdila in dokazila za povračilo stroškov prevoza,” za Žurnal pojasnjuje Droletova.

Nihče brez službe
Nekateri še vedno dvomijo o uspehu projekta Libra; češ da bodo stroški, ker se bo nekaj deset ljudi vsak dan iz Koroške vozilo v Celje, višji, na Koroškem pa bo slabše poskrbljeno za varnost. Zadnje Janko Goršek, prvi mož policije, odločno zavrača, saj v Slovenj Gradcu ostajajo kriminalisti in vodniki službenih psov, čeprav bo njihov domicil v Celju, prav tako poroča Žurnal.

Več si lahko preberete na spletni strani Žurnal24.

Fotografija je simbolična.