Lani v Celju uredili šest plazov, letos so na vrsti trije

16. 01. 2017 15:06

Mestna občina Celje je lani za sanacijo šestih plazov namenila približno pol milijona evrov. Letos namerava sanirati tri plazove, in  sicer v  Šmartnem v Rožni dolini, na Ostrožnem in na cesti Loče – Šmartno ter sanirati podporna zidova v Maistrovi ulici.

Koliko bodo dela stala, še ni natančno znano, ker projektno dokumentacijo za plazova na lokalni cesti na  Ostrožnem in na lokalni cesti Loče–Šmartno še pridobivajo.

Za sanacijo plazu na dveh odsekih v Šmartnem bo po ocenah treba odšteti 200.000 evrov, za sanacijo podpornih zidov pa 25.000 evrov.  V Šmartnem bo MOC sanirala plaz oziroma usad, ki ogroža dve občinski cesti. Zaradi usada so vozne razmere na odsekih dveh javnih poti slabe, zato je treba preprečiti drsenje ceste ter urediti odvodnjavanje meteorne in talne vode.

Plaz na lokalni cesti na Ostrožnem se nahaja med lokalno cesto in potokom. Nastal je zaradi površinskih in talnih vod. Zaradi občasno visokega vodostaja Koprivnice se širi in že ogroža cesto. Zaradi plazu je prometna varnost ogrožena  tudi na odseku ceste Loče-Šmartno.

MOC bo letos sanirala tudi dva podporna zidova ob Maistrovi ulici, ki ju je zob časa že močno načel. Eden je dolg 15, drugi pa 45 metrov.

*slika je simbolična

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
178 queries in 1,446 seconds.