Lepote Celja obiskala znani popotnik in bloger Tomaž Gorec ter Tjaša Zupan (video)


Turizem v Celju se iz leta v leto močno razvija, naravne lepote in znamenitosti pa privabljajo obiskovalce iz vseh koncev. V času epidemije smo Slovenci še več časa posvetili odkrivanju domačih krajev, k večji priljubljenosti obiskovanja narave pa so v zadnjih letih v veliki meri pripomogla tudi družbena omrežja.

Eden največjih digitalnih kanalov za promocijo turizma Slovenije je portal Lepote Slovenije, katerega ustanovitelj je znani popotnik in bloger Tomaž Gorec. Tomaž skupaj s Tjašo Zupan raziskuje lepe kraje in v svojih videih, ki jih objavlja na YouTube kanalu prikazujeta ideje za izlet. Tomaž je znan po tem, da je v svojih poročanjih zelo iskren in ne olepšuje stvari, kar je zagotovo velik plus za vse tiste, ki si želijo pristnih informacij o nekem kraju.

Pred kratkim smo se tudi v Celju razveselili obiska Tomaža in Tjaše. Glede na to, da je v naši okolici ogromno znamenitosti, ki si jih ni mogoče ogledati samo v enem dnevu, nas je zelo zanimalo kaj si je za ogled izbral znani popotnik in njegova kolegica.

Na YouTube kanalu Tomaž Gorec si lahko ogledate njun video celotnega izleta, kjer boste našli zanimive ideje za izlet. Tomaž in Tjaša sta se najprej odpravila do Hudičevega grabna, po katerem sta se po klinih in jeklenicah povzpela v smeri Celjske koče, kjer sta imela prvo postojanko. Od tam sta se odpravila na hišno goro Celja – Grmado. Iz njunega prispevka je mogoče razbrati, da sta bila nad samo potjo skozi Hudičev graben izredno navdušena, saj Tomaž obožuje takšne poti. Zelo všeč jima je bilo tudi na Celjski koči, kjer je poskrbljeno za številne aktivnosti za vso družino.

Po uživanju v čudovitem razgledu z Grmade nad Celjem, sta imela še dovolj časa, da si ogledata še kaj. In njuna izbira je bilo Šmartinsko jezero, ki ga nikakor ne smete izpustiti, če ste na obisku v Celju in okolici. Tomaž in Tjaša sta prehodila vse urejene poti ob jezeru, in posnela kar nekaj čudovitih fotografij, ki jih lahko vidimo na njunih Facebook in Instagram kanalih.

Tomaža sem po njunem obisku tudi kontaktirala, da bi izvedela kaj ga je v naših krajih najbolj navdušilo. »S Tjašo sva se odločila, da si na lepo sončno soboto za raziskovanje izbereva okolico Celja, saj je bilo tam kar nekaj znamenitosti, katere nisva še obiskala. Med vožnjo proti Celju sva na spletu čisto po naključju našla zanimivo pot do Celjske koče, na kateri je treba premagovati ozko sotesko po klinih in jeklenicah. Takoj sva vedela, da bo to kot nalašč za naju, saj so obema všeč poti, ki niso običajne, dolgočasne. Nad Hudičevim grabnom sva bila zares navdušena. Dobro je le, da imate dobro obutev, in da ste pazljivi. Za manjše otroke je priporočljivo, če imate varovalno opremo. Na Grmadi sva si vzela malo več časa, in posnela nekaj videov, ter uživala v lepem razgledu na Celje in okolico. Za konec sva se odpravila še do Šmartinskega jezera. Pohvaliti morava zelo lepo urejeno okolico jezera, in zares lep ambient. S Tjašo sva bila edino malo razočarana, saj sva pričakovala, da bova lahko celotno jezero obhodila, a sva ugotovila, da to zaenkrat še ni mogoče. So pa poti, ki vodijo ob jezeru res lepo urejene, in je sprehod res pravi užitek. V Celje se zagotovo še vrneva, saj je gotovo še veliko lepega za videti,« je zaključil Tomaž Gorec, katerega objave na družbenih omrežjih dosegajo veliko število ljudi.

Za vsak kraj je tovrstna promocija zelo koristna in dobrodošla, saj vedno več ljudi ideje za izlete in obiskovanje krajev išče ravno na spletu. Zato bi se na tej točki radi še enkrat zahvalili popotniku in blogerju Tomažu Gorcu ter Tjaši Zupan, da sta obiskala Celje in o njem pripravila tako zanimive video, foto in blog vsebine. Lepo vabljeni in dobrodošli tudi ostali obiskovalci.