Mednarodna gasilska delegacija v Celju preverja teren za gasilsko olimpijado

17. 10. 2018 12:58

Te dni se v Celju mudijo predstavniki mednarodnega komiteja za požarno varnost (CTIF) s predstavniki Gasilske zveze Slovenije in Gasilske zveze Celje.

Namen obiska je ogled prizorišč Gasilske olimpijade 2021 v Celju in nastanitvenih kapacitet. 

Predstavniki CTIF iz Nemčije, Avstrije in Italije so si v teh dneh ogledali prizorišča Gasilske olimpijade 2021 in nastanitvene kapacitete.

Na gasilski olimpijadi v Celju leta 2021 se pričakuje okoli 3000 tekmovalcev, ki bodo skupaj z nekaj tisoč gledalci iz vsaj 29 držav v Celje prinesli pravi olimpijski duh.

Župan Bojan Šrot, ki je gasilsko delegacijo sprejel, je izrazil podporo organizaciji gasilske olimpijade v Celju in gostom predstavil mesto. Predsednik tekmovalne komisije pri CTIF Georg Franke je povedal, da so prepričani, da je Celje prava izbira in da so se zanj odločili tudi zato, ker velja za izrazito športno in dinamično mesto ter ima izkušnje z organizacijo velikih tekmovanj. Zadovoljstvo ob podpori župana je izrazil tudi predsednik Gasilske zveze Slovenije Janko Cerkvenik.

Gasilska zveza Celje zajem 14 prostovoljnih gasilskih društev in Poklicno gasilsko enoto Celje, ki ima trenutno 56 zaposlenih od tega 45 operativnih gasilcev in 1 operativna gasilka.

Preizkušeno in dokazano je, da gasilska tekmovanja niso samo del izobraževanja in zagotavljanja psihofizične pripravljenosti operativnih enot. Raznolike discipline s precejšnjo mero športnih detajlov so pestre in tekmovalne ter tudi zaradi tega odlična metoda pridobivanja mladega in tudi starejšega kadra v gasilke vrste. Tako kot v gospodarstvu je potrebno tudi v gasilstvu skrbeti za celostno podobo, za promocijo organizacije in javnost ozaveščati o skoraj 150-letni tradiciji, ki nedvomno predstavlja tudi identiteto slovenskega naroda. Slovenski gasilci so v evropskem prostoru in tudi širše prepoznavni po tem, da njihovo delo temelji na prostovoljstvu in da so tekmovalno zelo uspešni.

 

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 3,995 seconds.