Menjava azbestne kritine v vrtcu ob prisotnosti malčkov prestrašila starše


V medijih se večkrat pojavijo prispevki o nevarnosti azbesta za ljudi in okolico ter kako previdni morajo biti ljudje pri odstranjevanju salonitnih plošč s streh. Prav odstranjevanje azbestnih plošč pri neustrezni zaščiti okolice in tal otroškega igrišča v enoti Mavrica Vrtca Anice Černejeve v Celju in za povrhu še ob prisotnosti najmlajših, je po poročanju spletnega portala Večer zmotilo njihovega bralca.

Ravnateljica vrtca Vanja Krašovic je po opozorilu poskrbela in organizirala, da so malčki začasno preseljeni v enoto Luna, nekaj pa v prostorih II. osnovne šole. Po končanih delih bodo zamenjati lubje in mivko, izvajalec pa je zagotovil še dodatno čiščenje zelenice, poročajo na spletnem portalu Večer.

Z izvajalcem je bilo dogovorjeno, da bo dela izvajal ob koncih tedna, a mu je zagodlo vreme, zato je prenovo nadaljeval med tednom. Težava je sedaj že urejana, saj so malčki na začasni lokaciji. A dejstvo je, če starši ne bi ukrepali sami, bi se adaptacija ves teden nadaljevala ob prisotnosti malčkov in tudi delčkov azbesta.

Fotografija je simbolična.

Več informacij si lahko preberete na spletni strani Večera.