Mi2 to soboto v Celju začenjajo turnejo

06. 11. 2014 08:59

Samo sprednja(CD)Mi2 bodo novi album Čista jeba na prvem koncertu v okviru promocijske turneje predstavili v soboto v Celjskem domu. Koncert bo ponudil stik z novimi skladbami z aktualne plošče in izborom s prejšnjih šestih plošč. Nabor naslovov »Vstati in obstati«, »Stara duša«, »Hči vaškega učitelja« in trenutna uspešnica na radijih »Čista jeba« predstavljajo sedmi album dečkov s Sotle.

Mi2 bodo aktualni album Čista jeba tokrat predstavili na posebni turneji. Čista jeba tour(a) se bo začela v soboto, 8. novembra, v Celjskem domu v Celju, nadaljevala 14. in 15. novembra v Mariboru na Štuku in zaključila 2. in 3. decembra v ljubljanski Cvetličarni. »Skladbe z novega albuma smo že odigrali v Cvetličarni in publika nas ni pustila peti same. Zdaj širimo duh novega izdelka v domačih koncih, najprej v Celju. Koncerte bomo začenjali ob človeški uri, v izogib prehude gneče na prizoriščih smo število vstopnic omejili na znosno mejo,« pojasnjuje pevec in kitarist skupine Jernej Dirnbek, ki vabi vse zveste podpornike in naključne firbce v knežje mesto.

Čisto jebo razume vsak po svoje

Sedmi studijski album Čista jeba so Mi2 napovedali v začetku oktobra z istoimenskim singlom. Na radijskih postajah redno osvaja vrhove lestvic, naslov je med tem že postal priljubljena besedna zveza, ki povzema duh današnjega časa: »Napisali smo ljubezenski komad, ki živi tudi v drugih kontekstih. So pač časi čiste jebe,« pojasnjuje pevec skupine Tone Kregar – Tonč. Tega ne bi mogli reči za prodajo njihove plošče, saj se je v prvem tednu zavrtela na prvo mesto najbolj prodajanih albumov v Sloveniji, videospot si je na youtubu ogledalo že več kot 60 tisoč gledalcev.

Mi2 so aktualni album predstavili v ljubljanski Cvetličarni, v soboto ga bodo v Celju.
Mi2 so aktualni album predstavili v ljubljanski Cvetličarni, v soboto ga bodo v Celju.

Sedmi album s Sotle

Album Čista jeba so Mi2 zasnovali, posneli in izpilili v obdobju zadnjih dveh let ter štiri leta po izdaji svojega prejšnjega studijskega dela Rokenrol, 2010, in koncertnega Deci beli, izdanega leta 2012. Na  aktualnem albumu ostajajo v preverjeni zasedbi, kot jo poznamo že skoraj 18 let; Tone Kregar – Tonč je prepoznavni vokal, Jernej Dirnbek – Dimek dodaja vokal in kitaro, Egon Herman – Srajca je odigral kitaro, Robert Novak – Flik bas, Igor Peter Orač – Mali skrbi za ritme z bobni. Poleg njih je najpomembnejši del novega albuma neuradni 6. član skupine, tonski mojster in producent Drago Popovič Popi, ki je pri albumu ponovno prevzel vlogo producenta in studijskega mojstra.

Preverjena zasedba, ki že 18 let širi naglas in zgodbe Obsotelja po Sloveniji.
Preverjena zasedba, ki že 18 let širi naglas in zgodbe Obsotelja po Sloveniji.

Tudi vinilna plošča

Na albumu se nahaja 11 skladb, štiri od njih so Mi2 že predstavili skozi leto. »Vsaka izmed skladb nosi zgodbo iz današnjega vsakdanjika in vsaki smo dodali naš pečat po katerem smo prepoznavni in zaradi katerega nas ima publika rada,« je povedal Jernej Dirnbek. V popotnico novemu albumu so ulične upore pospremili z »Vstati in obstati«, s singlom »Hči vaškega učitelja« so predstavili žanr morilske balade, svojo klasično rock balado so spesnili v »Staro dušo«. Kot zgoščenko za v avto ali dopolnjeno z DVD-jem s koncerta iz Stare šole v Šmarju pri Jelšah in veliko vinilno ploščo za ljubitelje pristne gramofonske igle je album Čista jeba založila in izdala ZKP-RTV Slovenija.

* promocijska novica

Oznake: , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
180 queries in 3,108 seconds.